Rabarberfragilite med marcipan

Rabarberfragilite med marcipan

Prøv en fantastisk rabarberfragilite med marcipan.

6-8 personer

Ingredienser

  • Dej til 3 bunde:
  • 75 g smuttede mandler
  • 150 g marcipan
  • 1 dl mælk
  • 6 æggehvider
  • 150 g flormelis
  • Fyld:
  • 1 portion afkølet kompot:
  • Rabarberkompot:
  • 300 g rabarberstilke
  • 150 g sukker
  • 2 blade husblas
  • ½ l piskefløde
  • Pynt:
  • sigtet flormelis

  1. Skær rabarberne i tynde skiver, og kog langsomt rabarber og sukker op i en gryde. Lad det simre et par min., og lad herefter rabarberne køle af.
  2. Rist de smuttede hele mandler gyldne på en tør pande, og hak dem fint. Riv marcipanen på råkostjernet, og rør det ud i mælken til en jævn masse.
  3. Pisk æggehviderne meget stive, og kom 3 spsk. flormelis i lidt efter lidt. Bland resten af flormelissen og mandlerne. Rør mandelblandingen sammen med marcipanblandingen, og vend de stiftpiskede hvider i. Fordel dejen på smurt bagepapir i en firkant 40 x 40 cm. Bag bunden ca. 25 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Vend bunden over på et sukkerdrysset stykke bagepapir. Fjern det andet stykke bagepapir forsigtigt, og skær bunden i 3 ens stykker.
  4. Udblød husblassen i koldt vand i 10 min. Tag den op, og smelt den i mikroovn eller over vandbad i det vand, der følger med. Rør lidt af kompotten i, og rør denne blanding i resten af kompotten. Pisk fløden stiv, og vend den i kompotten. Fordel fyldet mellem de 3 bunde. Lad kagen hvile tildækket i køleskab ca. 4 timer eller natten over. Drys den med sigtet flormelis, og skær den i tern.