Rabarberfragilite med marcipan
Prøv en fantastisk rabarberfragilite med marcipan.
6-8 personer
Ingredienser
- Dej til 3 bunde:
- 75 g smuttede mandler
- 150 g marcipan
- 1 dl mælk
- 6 æggehvider
- 150 g flormelis
- Fyld:
- 1 portion afkølet kompot:
- Rabarberkompot:
- 300 g rabarberstilke
- 150 g sukker
- 2 blade husblas
- ½ l piskefløde
- Pynt:
- sigtet flormelis
- Skær rabarberne i tynde skiver, og kog langsomt rabarber og sukker op i en gryde. Lad det simre et par min., og lad herefter rabarberne køle af.
- Rist de smuttede hele mandler gyldne på en tør pande, og hak dem fint. Riv marcipanen på råkostjernet, og rør det ud i mælken til en jævn masse.
- Pisk æggehviderne meget stive, og kom 3 spsk. flormelis i lidt efter lidt. Bland resten af flormelissen og mandlerne. Rør mandelblandingen sammen med marcipanblandingen, og vend de stiftpiskede hvider i. Fordel dejen på smurt bagepapir i en firkant 40 x 40 cm. Bag bunden ca. 25 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Vend bunden over på et sukkerdrysset stykke bagepapir. Fjern det andet stykke bagepapir forsigtigt, og skær bunden i 3 ens stykker.
- Udblød husblassen i koldt vand i 10 min. Tag den op, og smelt den i mikroovn eller over vandbad i det vand, der følger med. Rør lidt af kompotten i, og rør denne blanding i resten af kompotten. Pisk fløden stiv, og vend den i kompotten. Fordel fyldet mellem de 3 bunde. Lad kagen hvile tildækket i køleskab ca. 4 timer eller natten over. Drys den med sigtet flormelis, og skær den i tern.