Rabarberkage med marengslåg
Denne lækre kage er super fin, hvis du skal lave gæster og gerne vil forkæle dem lidt, og så smager den af sommer.
8
Ingredienser
- En rund tærteform ca. 28 cm i diameter eller en mindre bradepande.
- Dej:
- 175 g smør
- 150 g sukker
- 2 spsk vaniljesukker
- 1 knsp salt
- 3 æggeblommer
- 250 g mel
- 2 ½ tsk bagepulver
- 5-6 spsk sødmælk.
- Marengs:
- 3 æggehvider
- 200 g sukker
- 100g grofthakkede smuttede mandler
- ca. ½ kg rabarber i stykker af 1-2 cm.
Sådan laver du rabarberkage
- Dej:
- Smør en mindre bradepande eller en rund tærteform og drys den med rasp. Rør
- smør og sukker cremet med vanilje, salt og æggeblommer. Har du en foodprocessor, så gør det i den. Bland mel og bagepulver og rør det skiftevis i med mælken. Kom dejen i formen og glat med en kniv.
- Marengslåg:
- Pisk æggehviderne stive. Hæld halvdelen af sukkeret i og pisk det stift. Gentag med resten af sukkeret. Vend mandlerne og de aftørrede rabarber i marengsmassen.
- Læg marengsen oven på dejen og sæt formen ind i en 200 grader grader varm ovn.
- Bag i 40-45 min. Hold øje med at marengsen ikke bliver for mørk.
- Smager godt med kold vaniljeis til eller en klat fødeskum. Kan nydes både varm og
- kold!
PRØV OGSÅ: Rabarberkage med ingefær og marcipan