Opskrift på rabarberkage med marengslåg

Rabarberkage med marengslåg

Denne lækre kage er super fin, hvis du skal lave gæster og gerne vil forkæle dem lidt, og så smager den af sommer.

8

Ingredienser

  • En rund tærteform ca. 28 cm i diameter eller en mindre bradepande.
  • Dej:
  • 175 g smør
  • 150 g sukker
  • 2 spsk vaniljesukker
  • 1 knsp salt
  • 3 æggeblommer
  • 250 g mel
  • 2 ½ tsk bagepulver
  • 5-6 spsk sødmælk.
  • Marengs:
  • 3 æggehvider
  • 200 g sukker
  • 100g grofthakkede smuttede mandler
  • ca. ½ kg rabarber i stykker af 1-2 cm.

Sådan laver du rabarberkage

  1. Dej:
  2. Smør en mindre bradepande eller en rund tærteform og drys den med rasp. Rør
  3. smør og sukker cremet med vanilje, salt og æggeblommer. Har du en foodprocessor, så gør det i den. Bland mel og bagepulver og rør det skiftevis i med mælken. Kom dejen i formen og glat med en kniv.
  4. Marengslåg:
  5. Pisk æggehviderne  stive. Hæld halvdelen af sukkeret i og pisk det stift. Gentag med resten af sukkeret. Vend mandlerne og de aftørrede rabarber i marengsmassen.
  6. Læg marengsen  oven på dejen og sæt formen ind i en 200 grader grader varm ovn.
  7. Bag i 40-45 min. Hold øje med at marengsen ikke bliver for mørk.
  8. Smager godt med kold vaniljeis til eller en klat fødeskum. Kan nydes både varm og
  9. kold!