Rabarberkage med ingefær og marcipan
En fantastisk kage til kaffen – inde som ude. Marcipanen giver kagen en intens smag, der holdes i snor af den lækre eftersmag af ingefær og røde rabarberstykker.
10
Ingredienser
- 400 g rabarber
- 4 æg, stør M (eller 3 store æg)
- 180 g sukker
- lidt vaniljesukker
- 180 g mel
- 2 tsk bagepulver
- 180 g smør
- 1½ spsk fintrevet ingefær
- 125 g groftrevet marcipan
- flormelis
- Tilbehør: evt cremefraiche eller vaniljeis
Sådan laver du rabarberkage
- Snit rabarberne i små stykker af ca.1 cm tykkelse.
- Pisk æg og sukker sammen med en elpisker, til det bliver hvidt og luftigt. Bland hvedemel og bagepulver sammen. Sigt halvdelen i æggemassen og vend det i med en dejskraber. Tilsæt det smeltede smør og revet ingefær.
- Rør dejen jævn, og sigt herefter den sidste del af melblandingen i og vend det rundt. Rør dejen sammen med revet marcipan og 2/3 dele af de snittede rabarber.
- Smør en springform med smør og drys den med lidt sukker.
- Fyld dejen i formen og drys resten af rabarberne oven på dejen. Bag kagen i ca. 50 min ved 185 grader. Tjek at kagen er færdigbagt ved at stikke en lille kniv ned i midten og tjek om dejen hænger på kniven – i så fald bages kagen 10-15 min længere. Dæk kagen til med stanniol, hvis overfladen bliver lidt mørk hen mod slutningen af bagetiden.
- Server kagen med et drys flormelis og evt. sammen med en skefuld cremefraiche eller god vaniljeis.
- Se også opskrift på Rabarber-jordbærsaft med vanilje og kardemomme.