Opskrift på rabarbermedaljer med vaniljecreme

Rabarbermedaljer med vaniljecreme

Kagen er smuk at se på, men når du går i gang med din kagegaffel, går den sprøde kage i småstykker og kommer til at se lidt kaotisk ud på tallerkenen. Så nyd først synet, og derefter smagen.

8

Ingredienser

  • 250 hvedemel
  • 100 g flormelis
  • 200 g smør
  • 1 æggeblomme
  • 150 g rabarber
  • 75 g rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 dl græsk yoghurt
  • 1½ spsk flormelis
  • kornene fra ovenstående vaniljestang
  • 2½ dl piskefløde
  • lidt mynte

sådan laver du kagerne

  1. Bland mel og flormelis sammen i en skål. Skær smørret i tern og smuldr det i melblandingen med fingrene. Tilsæt æggeblommen og ælt dejen hurtigt sammen. Pak dejen i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet 45 min.
  2. Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud mellem to stykker bagepapir, eller på et meldrysset bord. Udstik dejen til 16 ringe af ca. 7 cm i diameter.
  3. Placér cirklerne på bageplade med bagepapir og bag dem 8-10 min. ved 200 grader til de er gyldne. Tag den ud og lad dem afkøle.
  4. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, og gem dem til cremen. Snit rabarberstilkene i mindre stykker og kom dem i en gryde sammen med rørsukker og vaniljestang.
  5. Kog det ca. 15-20 min til det har konsistens som en tæt kompot. Afkøl rabarberkompotten.
  6. Rør græsk yoghurt sammen med flormelis og vaniljekorn. Pisk fløden til skum og vend det forsigtigt sammen med græsk yoghurt.
  7. Kom en skefuld creme på en bund, lidt rabarberkompot og en bund på toppen. Sæt en lille klat creme på toppen, en smule rabarber og pynt med mynte.