Rabarbermedaljer med vaniljecreme
Kagen er smuk at se på, men når du går i gang med din kagegaffel, går den sprøde kage i småstykker og kommer til at se lidt kaotisk ud på tallerkenen. Så nyd først synet, og derefter smagen.
8
Ingredienser
- 250 hvedemel
- 100 g flormelis
- 200 g smør
- 1 æggeblomme
- 150 g rabarber
- 75 g rørsukker
- 1 vaniljestang
- 1 dl græsk yoghurt
- 1½ spsk flormelis
- kornene fra ovenstående vaniljestang
- 2½ dl piskefløde
- lidt mynte
sådan laver du kagerne
- Bland mel og flormelis sammen i en skål. Skær smørret i tern og smuldr det i melblandingen med fingrene. Tilsæt æggeblommen og ælt dejen hurtigt sammen. Pak dejen i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet 45 min.
- Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud mellem to stykker bagepapir, eller på et meldrysset bord. Udstik dejen til 16 ringe af ca. 7 cm i diameter.
- Placér cirklerne på bageplade med bagepapir og bag dem 8-10 min. ved 200 grader til de er gyldne. Tag den ud og lad dem afkøle.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, og gem dem til cremen. Snit rabarberstilkene i mindre stykker og kom dem i en gryde sammen med rørsukker og vaniljestang.
- Kog det ca. 15-20 min til det har konsistens som en tæt kompot. Afkøl rabarberkompotten.
- Rør græsk yoghurt sammen med flormelis og vaniljekorn. Pisk fløden til skum og vend det forsigtigt sammen med græsk yoghurt.
- Kom en skefuld creme på en bund, lidt rabarberkompot og en bund på toppen. Sæt en lille klat creme på toppen, en smule rabarber og pynt med mynte.