Rabarbermedaljer

Rabarbermedaljer

Arbejdstid: 30 min.Koge/bagetid: 20 min.Ikke fryse-egnet

8-12 stk.

Ingredienser

  • 1 portion linsedej (evt. med mandler)
  • 250 g rabarber
  • 50-75 g sukker
  • ¼ vaniljestang eller ¼ tsk vaniljepulver
  • 1 dl piskefløde
  • Glasur og pynt:
  • 75 g flormelis
  • evt. jordbær og citronmelisse

  1. Rul dejen ud og udstik 24 cirkler. Bag som beskrevet under Linsedej
  2. Rør vand og majsstivelse sammen i en gryde og tilsæt fintrevet citronskal og 1 dl citronsaft. Kog det igennem under omrøring og rør sukkeret i.
  3. Tag gryden af varmen og pisk det kolde smør i. Pisk æggeblommerne i og hæld cremen i en skål.
  4. Fordel citroncremen i 12 linseforme foret med linsedej og dæk dem med dejcirkler.
  5. Knib dejen sammen i kanten og bag linserne ved 200 grader i ca. 15 min.
  6. Vend forsigtigt linserne ud af formene og lad dem afkøle på en rist.
PRØV OGSÅ:Citronlinser