Opskrift på rabarbermuffins med topping

Rabarbermuffins med topping

Ingen picnic uden sødt. De her muffins smager forrygende af syrlige rabarber og cremet topping.

10

Ingredienser

  • 1 muffinform + 10-12 muffinpapirforme
  • 3 æg
  • 200 g fint rørsukker
  • kornene af ½ vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker
  • 120 g smeltet smør
  • ½ dl mælk
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 75 g kokosmel
  • 300 g rabarber skåret i ½ cm skiver
  • lidt hvedemel
  • 125 g flødeost naturel
  • 100 g flormelis
  • 1½ spsk citronsaft
  • 5-6 jordbær.

Sådan laver du rabarbermuffins

  1. Pisk æg, rørsukker og vaniljekorn sammen med en elpisker, til det bliver luf-tigt. Rør smeltet smør og mælk i æggemassen.
  2. Bland hvedemel og bagepulver sammen i en skål. Sigt melblandingen i og vend kokosmel i dejen. Vend rabarberstykkerne i lidt hvedemel og vend dem i dejen (det gør at de ikke synker til bunds i dejen, men fordeler sig fint).
  3. Sæt muffin-papirformene i en muffinform-ramme af metal og fyld dejen 2/3 dele op.
  4. Bag dine muffins ca. 20 min ved 185 grader og afkøl kagerne.
  5. Rør flødeost sammen med flormelis og lidt citronsaft. Kom det i en sprøjtepose med stjernetyl og pynt kagerne med creme og evt. et jordbær på toppen.
  6. Prøv også cheesecake brownies
  7. Find mere inspiration til bagvæk og lækre kager på http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/