Rabarbermuffins med topping
Ingen picnic uden sødt. De her muffins smager forrygende af syrlige rabarber og cremet topping.
10
Ingredienser
- 1 muffinform + 10-12 muffinpapirforme
- 3 æg
- 200 g fint rørsukker
- kornene af ½ vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker
- 120 g smeltet smør
- ½ dl mælk
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 75 g kokosmel
- 300 g rabarber skåret i ½ cm skiver
- lidt hvedemel
- 125 g flødeost naturel
- 100 g flormelis
- 1½ spsk citronsaft
- 5-6 jordbær.
Sådan laver du rabarbermuffins
- Pisk æg, rørsukker og vaniljekorn sammen med en elpisker, til det bliver luf-tigt. Rør smeltet smør og mælk i æggemassen.
- Bland hvedemel og bagepulver sammen i en skål. Sigt melblandingen i og vend kokosmel i dejen. Vend rabarberstykkerne i lidt hvedemel og vend dem i dejen (det gør at de ikke synker til bunds i dejen, men fordeler sig fint).
- Sæt muffin-papirformene i en muffinform-ramme af metal og fyld dejen 2/3 dele op.
- Bag dine muffins ca. 20 min ved 185 grader og afkøl kagerne.
- Rør flødeost sammen med flormelis og lidt citronsaft. Kom det i en sprøjtepose med stjernetyl og pynt kagerne med creme og evt. et jordbær på toppen.
- Prøv også cheesecake brownies
- Find mere inspiration til bagvæk og lækre kager på http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/