Rabarbervodka med crémant og lavendel
Lav din egen rabarbervodka, og servér den med bobler og lavendel som start på en god aften. Rabarbervodkaen skal gerne trække et par uger inden brug. Her får du opskriften på en nem og lækker rabarbervodka, som du kan bruge til lækre sommerdrinks - f.eks. denne her med crémant og lavendel:
Ingredienser
Rabarbervodka:
- 500 g rabarber
- korn af 1 stang vanilje
- 250 g sukker
- 1 flaske vodka
Til servering:
- 1 flaske crémant
- lavendel
Sådan laver du rabarbervodka
- Skyl rabarberne, og skær dem i skiver på skrå á 2-3 cm. Kom rabarberne i et sylteglas.
- Flæk vaniljestange, og skrab kornene ud. Bland vaniljekorn med sukker, og drys over rabarberne. Vend forsigtigt rundt. Luk låget til, og lad dem stå til næste dag, så saften trækker ud af rabarberne.
- Hæld vodka på rabarberne, og luk glasset til. Vend glasset et par gange om dagen, og lad det trække et par uger.
- Kom rabarbervodka efter smag i glas, og spæd op med crémant. Pynt med lavendel.