Råsyltede grønsager og lækkert lam
Brug friske krydderurter til at sætte ekstra smag på påskelammet eller de råsyltede grønsager, der smager fantastisk som tilbehør til de fleste retter.
RÅSYLTEDE GRØNSAGER MED INGEFÆR
De rå grønsager får meget mere smag, når de serveres i en sød/sur lage med ingefær og masser af friske krydderurter.
Tid: ca. 20 min.
(Tilbehør til 4 pers.)
Lage:
2 dl æbleeddike
150 g rørsukker
1 spsk. frisk revet ingefær
300 g gulerødder – gerne forskellige farver
300 g rødbeder
1 håndfuld krydderurter (f.eks. thaibasilikum og frisk koriander)
1.
Kom eddike og rørsukker i en gryde, og kog op ved svag varme, til sukkeret er opløst. Tilsæt revet ingefær, og afkøl lagen.
2.
Skræl gulerødder og rødbeder, og skær dem i tynde strimler med kartoffelskrælleren. Kom grønsagerne i en skål, og hæld lagen over. Top med friske krydderurter.
KRYDRET LAMMESKANK MED URTEDRYS
Kødet bliver bedst, når det steger længe ved lav temperatur.
Tid: ca. 20 min. plus stegetid
(4 pers.)
½ spsk. anisfrø
1 spsk. hel koriander
1 spsk. spidskommen
½ spsk. fennikelfrø
½ spsk. hele sorte peberkorn
½ spsk. flagesalt
3 fed hvidløg
4 lammeskanke
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
7½ dl urte- eller lammebouillon
3 kviste frisk rosmarin
100 g tørrede abrikoser
100 g svesker uden sten
Urtedrys:
1 håndfuld krydderurter – en blanding af frisk mynte, kruspersille og kørvel
1 rødløg
1. Tænd ovnen på 150 grader.
2. Knus alle krydderierne sammen med peberkorn, salt og hvidløg i en morter.
3. Gnub det hele godt ind i lammeskankerne, og læg dem i et smurt ovnfast fad. Dryp med olivenolie, tilsæt bouillon og rosmarin, og steg i ca. 2½ time.
4. Tilsæt abrikoser og svesker, og steg i yderligere ca. ½ time, til kødet er mørt og falder fra benet.
5. Hak krydderurter og rødløg fint. Vend det godt sammen, og drys over lammeskankene før servering.