Råsyltede grønsager og lækkert lam

Råsyltede grønsager og lækkert lam

Brug friske krydderurter til at sætte ekstra smag på påskelammet eller de råsyltede grønsager, der smager fantastisk som tilbehør til de fleste retter.

RÅSYLTEDE GRØNSAGER MED INGEFÆR

De rå grønsager får meget mere smag, når de serveres i en sød/sur lage med ingefær og masser af friske krydderurter.

Tid: ca. 20 min.

(Tilbehør til 4 pers.)

Lage:

2 dl æbleeddike

150 g rørsukker

1 spsk. frisk revet ingefær

300 g gulerødder – gerne forskellige farver

300 g rødbeder

1 håndfuld krydderurter (f.eks. thaibasilikum og frisk koriander)

1.

Kom eddike og rørsukker i en gryde, og kog op ved svag varme, til sukkeret er opløst. Tilsæt revet ingefær, og afkøl lagen.

2.

Skræl gulerødder og rødbeder, og skær dem i tynde strimler med kartoffelskrælleren. Kom grønsagerne i en skål, og hæld lagen over. Top med friske krydderurter.


KRYDRET LAMMESKANK MED URTEDRYS

Kødet bliver bedst, når det steger længe ved lav temperatur. 

Tid: ca. 20 min. plus stegetid

(4 pers.)

½ spsk. anisfrø

1 spsk. hel koriander

1 spsk. spidskommen

½ spsk. fennikelfrø

½ spsk. hele sorte peberkorn

½ spsk. flagesalt

3 fed hvidløg

4 lammeskanke

2 spsk. ekstra jomfruolivenolie

7½ dl urte- eller lammebouillon

3 kviste frisk rosmarin

100 g tørrede abrikoser

100 g svesker uden sten

Urtedrys:

1 håndfuld krydderurter – en blanding af frisk mynte, kruspersille og kørvel

1 rødløg

1. Tænd ovnen på 150 grader.

2. Knus alle krydderierne sammen med peberkorn, salt og hvidløg i en morter.

3. Gnub det hele godt ind i lammeskankerne, og læg dem i et smurt ovnfast fad. Dryp med olivenolie, tilsæt bouillon og rosmarin, og steg i ca. 2½ time.

4. Tilsæt abrikoser og svesker, og steg i yderligere ca. ½ time, til kødet er mørt og falder fra benet.

5. Hak krydderurter og rødløg fint. Vend det godt sammen, og drys over lammeskankene før servering.