Opskrift på ratatouille

Ratatouille

Den kendte grøntsagsret fra provinsen Comté de Nice, hvor aubergine, tomater, courgetter og peberfrugt bliver bagt i ovnen eller kogt sammen til en duftende og smagfuld oplevelse. Du får det bedste resultat med solmodne grøntsager.

Total:1 time

Ingredienser

  • 1 stor aubergine
  • 1 rød peber
  • 1 gul peber
  • 2 courgetter
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g modne tomater
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 1 tsk groft salt
  • sort peber.

Sådan laver du ratatouille:

  1. 1. Varm ovnen op til 200 grader. Skær aubergine, peberfrugter og courgetter ud i grove tern. Skær løget i smalle både og hvidløg i tynde skiver. Halvér tomaterne.
  2. 2. I en stor pande varmes 2 spsk af olien op. Kom auberginer i og steg dem i 5 minutter ved middel varme til de begynder at tage farve.
  3. 3. Kom dem i et ovnfast fad sammen med alle de øvrige grøntsager og vend det sammen med resten af olien, salt og godt med sort peber. Riv bladene af rosmarinen og drys dem i retten.
  4. 4. Bag retten i den varme ovn i 30-40 min. Vend i grøntsagerne halvvejs. Lad ratatouillen køle lidt af, så den er lunken, når den spises – der smager den bedst.
  5. Prøv også pasta med pistou