Ravioli med græskar og brunet smør
Hjemmelavet ravioli er luksus. Her med fyld af græskar og ricotta. Det er ikke så svært at lave ravioli, men det tager selvfølgelig lidt tid.
4
Total:40 minutter
Pastadej:
- 200 g tipo 00-mel
- 2 æg
- ½ butternutsquash (ca. 350 g rent græskarkød)
- 2 fed hvidløg
- 100 g ricotta
- 4-5 blade salvie
- salt og peber
- 100-150 g smør
- 12-15 blade salvie
Pastadej:
- Blend mel og æg. Du kan være klassisk og hælde melet ud på bordet, lave en lille bunke af det og en fordybning i midten.
- Slå æg ud i midten, og fold melet ind over æggene, til du kan ælte dejen med hænderne.
- Du kan også bare smide det hele i en foodprocessor. Der er forskel på både mel og størrelsen af æg, så der kan godt være lidt mel tilovers – det gemmer du bare til udrulning. Dog skal dejen være ret tør.
- Pak den i film, og lad den hvile i køleskab i 30 minutter, imens du laver fyldet.
Fyld:
- Skræl græskar, og kassér skræl og kerner.
- Skær græskarret i grove stykker, og kog græskar og hvidløg helt mørt i saltet vand.
- Dryp det godt af, mos det med en gaffel eller et piskeris, og rør det med ricotta.
- Smag til med lidt hakket salvie, salt og peber.
Ravioli:
- Tag dejen ud af køleskabet, og rul 2 lange plader ud.
- Læg fyld (ca. 1 tsk) ud på den ene plade med passende mellemrum (de skal passe til din udstikker).
- Læg den anden plade dej over, og tryk ravioli ud.
- Tryk kanten sammen med en gaffel, så den holder sig lukket under kogningen. Kog raviolien al dente i godt saltet, kogende vand. De skal have ca. 3 minutter.
- Si vandet fra den, men gem en smule.
- Brun smørret med salvieblade i. Det skal dufte af nødder, men må ikke brænde.
- Anret raviolien i store, dybe tallerkner. Top med salvie og smør, og servér.