Rejer med romescosovs

Rejer med romescosovs

Romescosovs er enklassisk katalansk(spansk) kold sovs, derer god til skaldyr, kødog grønsager.

12 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Stegetid: 6 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 600 g rejer
  • Romescosovs:
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 skive lyst brød uden skorpe
  • 2-3 spsk olivenolie
  • 50 g mandler og/eller hasselnødder
  • 75 g grillede peberfrugter
  • 30 g soltørrede tomater i olie
  • 1 chili
  • 1-2 spsk rødvins- eller sherryeddike
  • persille eller basilikum
  • salt og peber

  1. Steg hele hvidløgsfedog brød gyldent i olivenolie(1-2 min.). Ristmandler og/eller nødderpå en pande 2-4min. og hak dem i enfoodprocessor.
  2. Tilsætbrød, hvidløg, afdryppedepeberfrugter ogtomater samt fintsnittetchili (uden frø ogmellemvægge).
  3. Kør det jævnt og tilsæt afdryppetolie og saft (fra peberfrugterog tomater).Smag til med vineddike,finthakket persille ellerbasilikum, salt og peberog juster evt. konsistensenmed olivenolie
  4. Anretrejerne med sovsen ismå glas. Pynt evt. medpersille eller basilikumog server med ristetbrød.