Lækkert Rice Krispies-konfekt med chokoladelag

Lav lækker konfekt af morgenmadsproduktet Rice Krispies. Det giver knasende sprøde konfektstykker, der er nemme at lave, da du laver dem i en form og derefter skærer ud i passende stykker.

12

Total:30 minutter

Arbejdstid:30 minutter

Ingredienser

  • 350 g peanutbutter
  • 200 g lys sirup
  • 85 g sukker
  • 65 g puffede ris, f.eks. Rice Krispies
  • 65 g cornflakes
  • 100 g nougat
  • 300 g mørk chokolade

Sådan gør du

  1. Kom peanutbutter, lys sirup og sukker i en gryde. Varm det langsomt op, og rør det sammen til en ensartet masse. Tilsæt Rice Krispies og cornflakes, og vend det godt rundt.
  2. Beklæd en form på ca. 24 x 24 cm med bagepapir. Bred massen ud i formen, så den er jævnt fordelt, og stil den på køl i ca. 1 time.
  3. Smelt nougat og mørk chokolade i en skål over vandbad, og rør sammen. Hæld det på den kolde konfektmasse, og smør chokoladeblandingen ud i hele formen. Stil igen på køl i ca. 1 time.
  4. Skær konfekten i firkanter med en skarp kniv. Opbevar konfektstykkerne i en lufttæt beholder på køl i op til 1 uge.
  5. Tip: Drys frysetørrede bær eller hakkede nødder på chokoladen, inden formen sættes på køl. 

Frederikke Wærens

er influencer, kogebogsforfatter og opskriftsudvikler. Følg hende på Instagram @frederikkewaerens