romkugler

Rigtige romkugler

Normalt skal du altid bruge en kagerest til romkugler. Men hvem har overhovedet sådan én? Af samme grund starter denne opskrift med, at du bager basiskagen, du skal bruge!

Ca. 12 stk.

Ingredienser

  • BASISKAGE:
  • 1 æg
  • 1 spsk Sukrin Gold
  • 50 g smeltet smør
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ dl mandelmel fra Funktionel Mad
  • 1 spsk kokosfibre
  • TIL ROMKUGLERNE:
  • 1 dl fløde
  • 100 g mørk chokolade
  • 1½ dl kokosmel
  • ½ dl hasselnødder malet til mel
  • 2 spsk kakaopulver
  • 1-2 spsk Sukrin Gold
  • 1 kop espressokaffe
  • ½ dl hindbær, most(kan udelades)
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 2 tsk romessens (eller mørk rom)
  • 1 nip salt
  • KRYMMEL:
  • kokosmel
  • finthakkede usaltede
  • pistacienødder
  • frysetørrede hindbær

Sådan gør du:

  1. Basiskage: Pisk æg med Sukrin Gold i en skål, kom derefter det smeltede smør i og pisk igen. Tilsæt de tørre ingredienser og pisk, til du har en tyk kagedej. Opvarm ovnen til 180 grader. Hæld dejen i 2-3 muffinforme, gerne af silikone og bag dem i den varme ovn i ca. 10-15 minutter, til de er gyldne i toppen. Tag dem ud og lad dem afkøle, evt. i køleskab.
  2. ROMKUGLERNE: Opvarm fløden i en kasserolle og smelt chokoladen heri. Smuldr kagen ned i en skål og tilsæt derefter alle ingredienserne. Rør det hele sammen til en fast kagedej med elpiskeren. Sæt dejen i køleskabet i 3-4 timer, til dejen er fast nok til at blive trillet. Tril dem til kugler og rul dem i drysset. Opbevar på køl, til de skal spises.
  3. Opskriften stammer fra bogen ”MÆT & SLANK MED LCHF”, Jane Faerber, Politikens Forlag, 250 kr.