Rimet laks
”Rimet” er en gammeldags saltkonserveringsmetode. Denne laks er ikke saltet nok, til at den er rigtig konserveret, men nok, til at den er bedst i tynde skiver med en kold øl til.
Rimet laks til 4 personer
Ingredienser
- Rimet laks
- 700 g helt frisk lakseside med skind
- ¾ spsk. salt
- ½ spsk. sukker
- ½ tsk. knust peber
- 1 spsk. hel kommen
- 1 potte frisk dild
- 4 skiver citron
- Tilbehør: brød og smør
Sådan laver du rimet laks
- 1. Læg laksesiden i et fad. Bland salt, sukker og peber sammen. Rist kommen på en lille pande, og knus den i en morter. Drys fiskekødet med saltblandingen og kommen.
- 2. Dæk fisken med køkkenfilm, og stil den i køleskabet til næste dag. Vend gerne fisken et par gange undervejs.
- 3. Skær laksen i tynde skiver, og server dem drysset med dild og citron. Spis laksen med brød til forret.
- 4. ”Rimet” er en gammeldags saltkonserveringsmetode. Denne laks er ikke saltet nok, til at den er rigtig konserveret, men nok, til at den er bedst i tynde skiver med en kold øl til.