Risalamande a la creme brulée

Risalamande a la creme brulée

Den klassiske risalamande har her fået et ekstra twist og blevet til en creme brulée.

4-6 personer

Risalamande a la creme brulée

  • Risengrød:
  • 1/2 stang vanilje
  • 60 g grødris
  • 1,5 dl vand
  • 3 dl mælk
  • 1⁄4 tsk salt
  • 1 1/2 spsk sukker
  • Endvidere:
  • 2 pasteuriserede æg
  • 2 1⁄2 piskefløde
  • 75 g smuttede mandler (hakket + 1 hel)
  • 1 citron (usprøjtet)
  • 50 g rørsukker

  1. Tænd ovnen på 140grader. Tilbered grøden:
  2. Skyl risene i koldtvand, kom dem i engryde med vand og givdem et opkog. Rør rundtog tilsæt den flækkedevaniljestang, mælk ogsalt. Giv det et opkogunder omrøring, og ladså grøden simre underlåg i ca. 35 min. Rør sukkeri grøden og hældden i en skål til afkøling.
  3. Pisk æg og vaniljeflødelet sammen i en skål ogpisk lidt af den varmegrød i. Rør det op i denvarme grød og rør restenaf fløden i. Tilsætmandler (og evt. 1 hel)og fintrevet citronskal.
  4. Fordél riscremen i 4-6lave, ovnfaste skåle ogsæt dem i ovnen i 30min. Lad dem afkøleog sæt dem i køleskab.Drys rørsukker overcremen og gratinér demunder grillen i 2-3 min.eller brug en lille gasflammetil at gratineremed. Overfladen skalblive til en tynd hinde afsprød karamel.