Risalamande a la creme brulée
Den klassiske risalamande har her fået et ekstra twist og blevet til en creme brulée.
4-6 personer
Risalamande a la creme brulée
- Risengrød:
- 1/2 stang vanilje
- 60 g grødris
- 1,5 dl vand
- 3 dl mælk
- 1⁄4 tsk salt
- 1 1/2 spsk sukker
- Endvidere:
- 2 pasteuriserede æg
- 2 1⁄2 piskefløde
- 75 g smuttede mandler (hakket + 1 hel)
- 1 citron (usprøjtet)
- 50 g rørsukker
- Tænd ovnen på 140grader. Tilbered grøden:
- Skyl risene i koldtvand, kom dem i engryde med vand og givdem et opkog. Rør rundtog tilsæt den flækkedevaniljestang, mælk ogsalt. Giv det et opkogunder omrøring, og ladså grøden simre underlåg i ca. 35 min. Rør sukkeri grøden og hældden i en skål til afkøling.
- Pisk æg og vaniljeflødelet sammen i en skål ogpisk lidt af den varmegrød i. Rør det op i denvarme grød og rør restenaf fløden i. Tilsætmandler (og evt. 1 hel)og fintrevet citronskal.
- Fordél riscremen i 4-6lave, ovnfaste skåle ogsæt dem i ovnen i 30min. Lad dem afkøleog sæt dem i køleskab.Drys rørsukker overcremen og gratinér demunder grillen i 2-3 min.eller brug en lille gasflammetil at gratineremed. Overfladen skalblive til en tynd hinde afsprød karamel.