Ristede brødhapsere med torskerogn og sauce tatare

Ristede brødhapsere med torskerogn og sauce tatare

Perfekt som nem forret til gæster.

6

Ingredienser

  • 300 g rå torskerogn fra fiskehandleren
  • 1 dildkvist
  • 1 godt landbrød
  • Sauce tatare
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 ½ dl rapskimolie
  • 1 spsk ravigotte – en sennepsdressign, du kan få i supermarkedet
  • 1 dl cremefraiche 18%
  • 2 spsk purløg, hakket
  • 1 spsk dild, hakket
  • 2 spsk cornichoner, hakkede
  • 2 spsk kapers

Sådan gør du:

  1. Bring en gryde med vand i kog. Pak den rå torskerogn ind i bagepapir, eller pergamentpapir, sammen med dildkvisten. Kom pakken i det kogende vand, skru ned for varmen og lad torskerognen simre i 30 minutter. Skru ned for varmen, og lad torskerognen trække i vandet en halv times tid. Hæld vandet fra, og afkøl torskerognen.
  2. Rist skiver af landbrødet. Pil hinderne af torskerognen, skær den i skiver og læg det ristede brød. Servér med sauce tatare.
  3. Sauce tatare
  4. Pisk æggeblommen med dijonsennep. Tilsæt langsomt olien i en tynd stråle, og pisk, til blandingen får konsistens som mayonnaise. Rør ravigotte og cremefraiche i sammen med krydderurter, cornichoner og kapers.
  5. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/