kammuslinger

Ristede kammuslinger

En lækker og enkel forret, som pynter på middagsbordet og smager himmelsk. Ristede kammuslinger er også den perfekte nytårsforret. Her får du opskriften.

8

Ingredienser

  • Hindbær-vanilje-sirup
  • 1 polynesisk vaniljestang
  • 100 g sukker
  • 100 g frosne hindbær
  • 1 dl vand
  • Kammuslinger og anretning
  • 24 store kammuslinger
  • lidt rapsolie til at stege i
  • flagesalt og friskkværnet peber
  • 1 dl god olivenolie
  • lidt mangoldsalat (el. anden spæd salat til)

Sådan gør du:

  1. Kom det hjemmelavede vaniljesukker, den tomme vaniljestang, hindbær og vand op i en lille kasserolle og kog det i 5 minutter uden låg over middel varme. Tag herefter gryden af varmen. Hæld det hele igennem en sigte, skum af og stil siruppen i køleskabet, til den er iskold. 
  2. Kammuslinger og anretning
  3. Rist kammuslingerne i lidt rapsolie på en rygende varm pande i ca. 1 minut på hver side, til overfladen karamelliserer. Krydr med salt og peber.
  4. Dryp olivenolie i bunden af 8 smukke tallerkener og prik hindbær-vanilje-sirup heri. Anret de nystegte kammuslinger i ”tårne” a 3 stk. pr tallerken.
  5. Afslut sirligt med spæd salat og server straks. Server gerne hjemmebagt brød til.