Ristet blomkål med kærnemælk og rejer
Jeg kan bedst lide grønlandske pil selv-rejer og piller dem gerne, mens blomkålen rister. Du kan stadig nå det hele på 20 minutter!
2
Ingredienser
- 1 blomkål
- 1 spsk smør
- 2 spsk olivenolie
- 2 tsk dildfrø
- 3 spsk hakket dild
- 3 spsk hakket purløg
- Dressing:
- 1 dl kærnemælk
- 2 spsk æbleeddike
- 1 tsk sennepspulver
- 1 spsk skalotter, finthakkede
- salt
- Topping:
- 200 g friskpillede rejer
- mere dild
- mere purløg
- citronbåde
- evt. rugbrød
Sådan laver du blomkål med kærnemælk og rejer:
- Del blomkålen i grove buketter. Smelt smør med olie på en varm pande, og rist blomkålen på panden. Den må godt tage farve. Den skal have ca. 8 min.
- Lad dildfrøene riste med det sidste minuts tid. Vend det varme blomkål med dild og purløg.
- Ryst imens kærnemælk, eddike, sennepspulver og skalotter sammen i et sylteglas eller lignende. Smag dressingen til med salt.
- Anret blomkålen toppet med dressing, masser af rejer, dild og purløg.
- Servér straks med citronbåde og evt. rugbrød til.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter