Ristet blomkål med kærnemælk og rejer

Ristet blomkål med kærnemælk og rejer

Jeg kan bedst lide grønlandske pil selv-rejer og piller dem gerne, mens blomkålen rister. Du kan stadig nå det hele på 20 minutter!

2

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk dildfrø
  • 3 spsk hakket dild
  • 3 spsk hakket purløg
  • Dressing:
  • 1 dl kærnemælk
  • 2 spsk æbleeddike
  • 1 tsk sennepspulver
  • 1 spsk skalotter, finthakkede
  • salt
  • Topping:
  • 200 g friskpillede rejer
  • mere dild
  • mere purløg
  • citronbåde
  • evt. rugbrød

Sådan laver du blomkål med kærnemælk og rejer:

  1. Del blomkålen i grove buketter. Smelt smør med olie på en varm pande, og rist blomkålen på panden. Den må godt tage farve. Den skal have ca. 8 min.
  2. Lad dildfrøene riste med det sidste minuts tid. Vend det varme blomkål med dild og purløg.
  3. Ryst imens kærnemælk, eddike, sennepspulver og skalotter sammen i et sylteglas eller lignende. Smag dressingen til med salt.
  4. Anret blomkålen toppet med dressing, masser af rejer, dild og purløg.
  5. Servér straks med citronbåde og evt. rugbrød til.
  6. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter

Tip!

Du kan få sennepspulver i velassorterede supermarkeder, men har du det ikke, kan du erstatte det med lidt dijonsennep.