Ristet multe

Ristet multe med oliventapanade

Servér gerne denne ret med ristede kartofler og en salat til. Prøv også retten med andre fisk, for eksempel makrel, hornfisk, kuller, eller hvad du nu kan lide. Gerne med skind! Beregn 1-2 artiskokker pr. person.

Hovedret til 3-4

Ingredienser

  • Fisk:
  • 600 g multe med skind
  • (uden skæl og ben)
  • olivenolie
  • salt
  • Tapenade:
  • 100 g gode oliven uden sten
  • 2 ansjosfileter (kan undlades)
  • 2 spsk kapers
  • 3-4 spsk olivenolie
  • 1 dryp citronsaft
  • Tilbehør:
  • artiskokker
  • smør
  • salt
  • citronbåde

  1. Artiskokker:
  2. Knæk evt. stænglerne af artiskokkerne, og kassér dem. Kog artiskokkerne i saltet kogende vand i ca. 20 minutter, læg gerne en lille tallerken over dem, så de er helt dækkede af vand.
  3. Fisk:
  4. Del fisken i 3-4 stykker. Rids skindet med en skarp kniv. Steg den i olivenolie på en varm pande med skindsiden nedad. Tryk den godt ned mod panden, så alt skindet bliver sprødt.
  5. Lad den stege ved middelvarme på skindsiden, til den er næsten gennemstegt. Tag panden af varmen, vend fisken, og lad den stege færdig på eftervarmen.
  6. Tapenade:
  7. Blend oliven, ansjoser og kapers til en rustik mos. Blend olivenolie og citronsaft i. Smag til med salt, hvis dine oliven ikke er salte nok.
  8. Servering:
  9. Servér sprød fisk med kogte artiskokker, tapenade, smør, salt og citron og evt. ristede kartofler og salat.

Tip

Pil bladene af de kogte artiskokker, og dyp dem i smør, og bid det bløde kød af helt nede ved bunden af bladet med tænderne. Fortsæt, til du til sidst har hjertet tilbage. Nyd det med citronsaft og evt. smør og salt.