Rød hokkaidosuppe

Rød hokkaidosuppe

Her får du en skøn opskrift på en lækker og mættende suppe med hokkaido. Hokkaidosuppen spises med skinke og skyr til og det giver dig masser af protein, men stadig få kalorier. Du kan evt. spise et stykke ristet rugbrød eller to til din hokkaidosuppe. Her får du opskriften:

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    300 Kcal

4

Ingredienser

  • 2 fed hvidløg
  • 2 løg, skåret i både
  • 2 spsk olie
  • 1/2 tsk karry
  • 1/2 tsk stødt muskatnød
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 hokkaido græskar - ca 400 g
  • 2 spsk tørret estragon
  • 1 liter vand
  • saft og skal fra en citron
  • 100 g philadelphia light.
  • Topping:
  • 2 pakker lufttørret skinke (ca. 150 g)
  • 150 g skyr
  • 40 g creme fraiche 38%
  • purløg til pynt.

Sådan laver du hokkaido-suppe:

  1. Svits hvidløg og i olie med karry og stødt muskat. Del peberfrugterne og fjern kernerne. Kom det i gryden.
  2. Del hokkaidoen. Skrab kernerne ud, og skær det i både. Du skal ikke skrælle det. Kom det i gryden med vand og estragon. Lad det småkoge under låg i 20 min.
  3. Når hokkaido-kødet er mørt tilsættes citronsaft, fint revet citronskal, philadelphiaost og lidt salt og peber.
  4. Blend hokkaidosuppen til den er cremet og jævn i konsistens. Tilsæt ekstra vand efter behov.
  5. Rist skinken på en tør pande på begge sider i ca. 1-2 min.
  6. Rør skyr og creme fraiche sammen, og servér hokkaidosuppen med sprød skinke, skyr og klippet purløg

Græskarsuppe i græskar

  1. Når du skal lave hokkaidosuppe eller græskarsuppe skal du huske:
  2. først fjerne kerner og skal, og skære græskarkødet i tern
  3. så stege græskarterne og løg og evt. hvidløg i en gryde herefter tilsætte ingefær, hvidløg og karry, eller andre krydderier
  4. hælde bouillon ved og lade suppen koge du kan også tilsætte kokosmælk, citronskal og andre smagsgivere til din græskarsuppe
  5. husk at smage hokkaidosuppen til med salt og peber inden servering

6 sjove facts om hokkaido græskar

  1. En hokkaido er faktisk 'bare' et minigræskar, men har på grund af sin lille størrelse mere fast kød end andre græskar.
  2. Du kan bruge hokkaido i både hokkaidosuppe, hokkaidotærter og i forskelligt bagværk.
  3. Hokkaido kan også grilles i tynde skiver, der er drysset med groft salt, rosmarin og olivenolie.
  4. Hokkaido græskar høstes om efteråret og skal opbevares køligt.
  5. Det er en sund grønsag, der er rig på mineraler som kalk, magnesium og kalium. Alle tre mineraler er vigtige for vores muskler og knogler.
  6. Hokkaido græskar kan også bruges i desserter, bagværk og brød.