Rødbedecarpaccio med appelsin

Rødbedecarpaccio med appelsin

Carpaccio er egentlig navnet på en ret af tynde skiver råt oksekød. Her har jeg brugt sæsonens smukke rødbeder på næsten samme måde.

(2 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Ingredienser:
  • 2 rødbeder (f.eks. bolsjebeder)
  • 1 appelsin (økologisk)
  • 2 spsk. valnøddeolie (eller olivenolie)
  • 1 tsk. ahornsirup
  • salt og peber
  • 30 g fetaost
  • ¾-1 dl fløde (eller mælk)
  • rødbedespirer (eller frisk mynte)

  1. Skræl rødbederne, ogskær dem i papirtyndeskiver på en mandolin(rivejern med finindstilling)eller med en skarpkniv. Anret dem på 2tallerkner.
  2. Rør 2-3 spsk. appelsinsaftsammen med fintrevetappelsinskal, olie,ahornsirup, salt og peber.Dryp dressingen overrødbederne.
  3. Blend fetaost cremetmed fløde, og dryp denover anretningerne. Pyntmed rødbedespirer, ogservér som forret ellertilbehør.