Rodfrugt–fritter med chilimayo
Spis som tilbehør til helstegt kylling eller andebryst, som en salat eller som en snack morgen, middag og aften.
Total:40 minutter
Ingredienser
- 1,5 kg rodfrugter af alle slags. F.eks. pastinakker, gulerødder i forskellige farver, rødbeder, kålrabi eller jordskokker.
- ½ dl olivenolie
- Salt
- Evt. 1 spsk stærk paprika
- Chilimayo
- 2 dl mayonnaise, hjemmerørt eller fra glas
- 1 spsk tørret chili eller chilipasta
- 1–2 spsk æbleeddike (ikke nødvendig hvis du bruger chilipasta)
- Evt. lidt salt
Sådan gør du:
- Skær rodfrugterne i stave og vend med olie, salt, peber og evt. paprika. Bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 25 min.
- Rør alle ingredienser til chilimayoen sammen. Du kan lave mayonaisen selv (se opskrift nedenfor), eller bare bruge den fra butikken.
- Hjemmerørt mayonnaise
- 1 spsk. vineddike
- 1 tsk. salt
- 2 æggeblommer
- 2 dl. koldpresset rapsolie
- Gør sådan
- Rør vineddike/citron, salt og æggeblommer grundigt sammen. Pisk olien i lidt ad gangen, ellers skiller mayonnaisen.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/