Rodfrugt–fritter med chilimayo

Rodfrugt–fritter med chilimayo

Spis som tilbehør til helstegt kylling eller andebryst, som en salat eller som en snack morgen, middag og aften.

Total:40 minutter

Ingredienser

  • 1,5 kg rodfrugter af alle slags. F.eks. pastinakker, gulerødder i forskellige farver, rødbeder, kålrabi eller jordskokker.
  • ½ dl olivenolie
  • Salt
  • Evt. 1 spsk stærk paprika
  • Chilimayo
  • 2 dl mayonnaise, hjemmerørt eller fra glas
  • 1 spsk tørret chili eller chilipasta
  • 1–2 spsk æbleeddike (ikke nødvendig hvis du bruger chilipasta)
  • Evt. lidt salt

Sådan gør du:

  1. Skær rodfrugterne i stave og vend med olie, salt, peber og evt. paprika. Bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 25 min.
  2. Rør alle ingredienser til chilimayoen sammen. Du kan lave mayonaisen selv (se opskrift nedenfor), eller bare bruge den fra butikken.
  3. Hjemmerørt mayonnaise
  4. 1 spsk. vineddike
  5. 1 tsk. salt
  6. 2 æggeblommer
  7. 2 dl. koldpresset rapsolie
  8. Gør sådan
  9. Rør vineddike/citron, salt og æggeblommer grundigt sammen. Pisk olien i lidt ad gangen, ellers skiller mayonnaisen.
  10. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/

Tip:

Har du børn i familien, så er rodfrugtfritterne super som mellemmåltid eller på madpakkerne. Drop chilien i mayonnaisen og erstat med finthakkede krydderurter eller 2 spsk. ketchup.