Rødspættefileter med urtesovs
(2 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Kogetid: 12-15 min.
- Ikke fryse-egnet
- 250 g rødspættefileter
- 2 gulerødder
- 2 stilke blegselleri
- 2-3 forårsløg
- 15 g smør
- 1 dl bouillon eller hvidvin
- frisk citrontimian
- 1 dl fløde eller cremefraiche 9 %
- 1 tsk majsstivelse
- salt og peber
- Tilbehør:
- kartofler, ris, pasta eller brød
- Krydr fiskefileterne med salt og peber og fold dem let sammen.
- Skræl gulerødder og blegselleri og rens forårsløgene. Snit grønsagerne fint.
- Sauter gulerødder og blegselleri blanke i en sauterpande med smør og krydr med salt og peber. Hæld bouillon eller hvidvin ved og giv det et opkog. Skru ned for varmen, læg fisken på urterne og drys med citrontimian. Læg låg på og lad det simre ved svag varme 6-8 min.
- Tag fisken opog tilsæt fløde eller cremefraiche rørt sammen med majsstivelse.Kog sovsen igennem, tilsæt forårsløg og smag til medsalt og peber.
- Hæld sovsen over fisken og server med detvalgte tilbehør.