vegetarburger

Skøn grøn junkfood: Røget bulgurburger

Skøn og snasket burger - på den grønne måde. Her får du opskriften på en lækker vegetarburger.

4-5 stk.

Total:15 minutter

Ingredienser

  • 1 dl bulgur
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 dl kogte sorte bønner
  • 1 dl valnødder
  • 1 tsk. røget paprika
  • ½ tsk. salt
  • chilipulver efter smag
  • olie til stegning
  • Dressing:
  • 1 dl creme fraiche
  • 3 spsk. sød chilisovs
  • Derudover skal du bruge:
  • Burgerboller
  • Salat, agurk, tomat, løg og hvad du ellers vil have af fyld i din burger
  • Ost i skiver

Sådan laver du vegetarburger

  1. Kog bulguren efter anvisningerne på pakken. Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i lidt olie, til løgene er blevet bløde.
  2. Kom bulgur, løg, sorte bønner, nødder og krydderier i en foodprocessor, og kør det sammen til en masse. Kør ikke for længe, da der stadig skal være bid i.
  3. Form bøffer, og steg dem ved lav varme i en smule olie, til de har fået en fin farve, 2-3 minutter på hver side. Undgå at røre for meget ved bøfferne, mens de tilberedes, så hænger de bedre sammen.
  4. Server burgerbøfferne med brød, ost og salat samt en dressing lavet afcreme fraiche og sød chilisovs.