Røget ål med krydderurteæggestand

Røget ål med krydderurteæggestand

Til påskefrokosten skal der serveres røget ål. Du kan enten servere almindelig æggestand til, eller du kan prøve vores opskrift med krydderurter.

4 personer

Ingredienser

  • Røget ål med krydderurteæggestand
  • 1 røget ål, ikke alt for stor
  • Krydderurteæggestand:
  • 2 æg
  • 1/2 dl vand
  • 1/2 tsk. salt
  • peber
  • 1 spsk. hakket persille
  • 1 spsk. hakket purløg
  • Pynt:
  • Purløg
  • Tilbehør:
  • Rugbrød

  1. Pisk æggene let sammenmed vand. Rør salt, peber ogkrydderurter i. Smør en form,f.eks. en lille aluform til leverpostej,og kom æggemassen i,formen må kun være fyldt 2/3op. Dæk formen med alufolie.
  2. Læg en gryderist i bunden af en gryde. Stil æggemassenherpå. Fyld kogende vand igryden, så det når ca. halvt oppå formens sider. Læg låg over,og lad æggemassen stivne i ca.1/2 time. Vandet skal være ligeomkring kogepunktet, men måikke koge. Køl æggestandenhelt af. Skær den i skiver.
  3. Gnid ålens skind med enkniv, så løsnes skindet nemmere.Flå skindet af ålen, ogløsn forsigtigt kødet fra benene.Skær ålen i længder, som passertil rugbrødet.
  4. Fordel ålestykker og skiveraf æggestand på rugbrød. Pyntmed et drys friskklippet purløg.