Røget laks med feta-urtemousse
Nem og lækker forret til nytårsaften eller andre festlige lejligheder.
(8 pers.)
Ingredienser
- 3 blade husblas
- 1 dl bouillon
- 1½ dl piskefløde
- 100 g fetaost
- 2 tsk. citronsaft
- 400 g røget laks i skiver
- grøn salat
- dild
- citronbåde
- peber
- Tilbehør:
- flute
- Udblød husblassen i vand ca. 10 min. Kog bouillonen op.
- Tag gryden fra varmen, og smelt husblassen heri. Køl det af, til det er lunkent.
- Pisk fløden til skum. Kom bouillon, fetaost og citronsaft i en blender, og miks det sammen. Vend det i flødeskummet, og stil moussen i køleskab ca. 4 timer.
- Dyp en ske i kogende vand, og læg en spsk. mousse på hver tallerken.
- Fordel laks og salat på tallerknerne, og pynt med dild og citron.
- Giv det hele et drys peber inden servering.
De bedste opskrifter til dit nytår
-
Champagnemojito
-
Nytår: 11 skønne opskrifter på velkomstdrinks og cocktails til årets sidste fest
-
Lækre snacks til nytårstalen: 3 nemme hapser
-
9 skønne hovedretter til nytårsaften
-
Børnevenlig nytårsmenu: Nytårsmad med krudt i
-
Festlig nytårsmenu med små retter
-
Nytårsmenu med skaldyr
-
Vegetarisk nytårsmenu: 10 lækre opskrifter
-
Klassisk nytårsmenu med med stegt torsk, dyremedaljoner & tærte
-
Brownielagkage med champagneflødeskum
-
Chokolademousse med Baileys salted caramel & karamelpopcorn
-
Festlige nytårsfristelser: Solbærflødeboller