Røget laks med feta-urtemousse

Røget laks med feta-urtemousse

Nem og lækker forret til nytårsaften eller andre festlige lejligheder.

(8 pers.)

Ingredienser

  • 3 blade husblas
  • 1 dl bouillon
  • 1½ dl piskefløde
  • 100 g fetaost
  • 2 tsk. citronsaft
  • 400 g røget laks i skiver
  • grøn salat
  • dild
  • citronbåde
  • peber
  • Tilbehør:
  • flute

  1. Udblød husblassen i vand ca. 10 min. Kog bouillonen op.
  2. Tag gryden fra varmen, og smelt husblassen heri. Køl det af, til det er lunkent.
  3. Pisk fløden til skum. Kom bouillon, fetaost og citronsaft i en blender, og miks det sammen. Vend det i flødeskummet, og stil moussen i køleskab ca. 4 timer.
  4. Dyp en ske i kogende vand, og læg en spsk. mousse på hver tallerken.
  5. Fordel laks og salat på tallerknerne, og pynt med dild og citron.
  6. Giv det hele et drys peber inden servering.