Røget laks på rugkiks med anisfrø og spiced gimlet
25
Ingredienser
- 100 g rugmel
- 100 g sigtemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk fint salt
- 1 tsk anisfrø
- 100 g koldt smør
- ½-1 dl koldt mælk
- 1 håndfuld blandede krydderurter, f.eks. estragon, dild og kørvel, sort peber
- 200 g flødeost
- 100 g røget laks.
- Spiced Gimlet
- 1 skefuld anis
- 5 cl. gin
- 3 cl. friskt presset limesaft
- 3 cl. honningsirup*
- friskt kværnet sort peber.
Sådan gør du
- Bland de to meltyper med bagepulver, salt og anisfrø i en skål. Skær smørret i tern, og brug fingrene til at smuldre smørret ud i melet. Saml dejen med mælken – start med ½ dl. Ælt dejen hurtigt sammen, pak den ind i plastfolie, og lad den hvile mindst 30 min i køleskabet.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord til 3 mm bredde, og skær den ud i firkanter. Læg dejstykkerne over på bageplader beklædt med bagepapir. Prik dem alle med en gaffel og bag 8-10 min ved 190 grader. Lad dem køle af på en rist og gem i en lufttæt beholder.
- Hak krydderurterne groft, og bland dem med flødeosten. Smør hver kiks med lidt flødeost, kom et stykke røget laks på. Kværn groft peber over. Pynt evt. med krydderurter og anisfrø.
- Spiced Gimlet
- Alle ingredienserne shakes med isterninger og sigtes over i et afkølet cocktailglas. Det toppes af med friskt kværnet peber.
- Tip:
- *Honningsirup: 75 % Akacie Honning og 25 % varmt vand, røres godt sammen, til en flydende konsistens opnås og sættes på køl.