Opskrift på røget laks på rugkiks med anisfrø og spiced gimlet

Røget laks på rugkiks med anisfrø og spiced gimlet

25

Ingredienser

  • 100 g rugmel
  • 100 g sigtemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk fint salt
  • 1 tsk anisfrø
  • 100 g koldt smør
  • ½-1 dl koldt mælk
  • 1 håndfuld blandede krydderurter, f.eks. estragon, dild og kørvel, sort peber
  • 200 g flødeost
  • 100 g røget laks.
  • Spiced Gimlet
  • 1 skefuld anis
  • 5 cl. gin
  • 3 cl. friskt presset limesaft
  • 3 cl. honningsirup*
  • friskt kværnet sort peber.

Sådan gør du

  1. Bland de to meltyper med bagepulver, salt og anisfrø i en skål. Skær smørret i tern, og brug fingrene til at smuldre smørret ud i melet. Saml dejen med mælken – start med ½ dl. Ælt dejen hurtigt sammen, pak den ind i plastfolie, og lad den hvile mindst 30 min i køleskabet.
  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord til 3 mm bredde, og skær den ud i firkanter. Læg dejstykkerne over på bageplader beklædt med bagepapir. Prik dem alle med en gaffel og bag 8-10 min ved 190 grader. Lad dem køle af på en rist og gem i en lufttæt beholder.
  3. Hak krydderurterne groft, og bland dem med flødeosten. Smør hver kiks med lidt flødeost, kom et stykke røget laks på. Kværn groft peber over. Pynt evt. med krydderurter og anisfrø.
  4. Spiced Gimlet
  5. Alle ingredienserne shakes med isterninger og sigtes over i et afkølet cocktailglas. Det toppes af med friskt kværnet peber.
  6. Tip:
  7. *Honningsirup: 75 % Akacie Honning og 25 % varmt vand, røres godt sammen, til en flydende konsistens opnås og sættes på køl.