Røget makrel & fennikelsalat
Fede fisk er gode kilder til de vigtige omega-3-fedtsyrer.
2
Ingredienser
- 1 stor røget makrel
- 3 store appelsiner
- 1 stor fennikel
- salt, friskkværnet peber
- SÅDAN GØR DU: Pil skind og ben fra makrelkødet, og anret det på to tallerkner. Skær skrællen inkl. den hvide del af appelsinerne med en skarp kniv, og skær dem derefter i tynde skiver. Skyl fennikel grundigt, og gem noget af toppen. Høvl den i ultratynde skiver på et mandolinjern − alternativt skær den med en meget skarp kniv. Gem saften, der samler sig på brættet.
- Anret appelsinskiver og fennikel på tallerknerne, drys med fennikeltop, salt og peber, og dryp lidt appelsinsaft henover. Er du meget sulten, så spis et stykke ristet groft rugbrød til.
- Energi pr. person: 550 kcal, fedt 57%, protein 22%, kulhydrat 21%