Røget makrel med kartoffelsalat

Røget makrel med kartoffelsalat

Køb struttende, friskrøgede makreller. De er nemme at rense, og de er virkelig alle pengene værd om sommeren.

4 personer

Ingredienser

  • 2 friskrøgede makreller
  • 3-400 g skrubbede kartofler
  • 1 rødløg
  • 2 håndfulde optøede ærter eller 1 lille bdt. asparges
  • 2-3 håndfulde snittet salat som hjertesalat eller lign.
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk. mild
  • grov sennep
  • 1-2 spsk. æbleeddike
  • salt og peber

  1. Kog kartoflerne møre. Pil løget, snit det i smalle både, og læg dem i en skål med koldt vand. Pisk olie, sennep og eddike sam-men, og smag til med salt og peber.
  2. Fordel salat, ituskårne kar-tofler, velafdryppede løgbåde og optøede ærter eller asparges i små stykker i et halvdybt fad, og dryp marinaden over det hele.
  3. Skær hoved og hale af fisken, og skær den åben i haleenden, så den kan lukkes op som en bog.
  4. Fjern forsigtigt rygbenet, skrab de tynde sider pænt rene, og fjern derefter resten af benene.
  5. Læg fisken sammen igen, og skær den i portionsstykker med en skarp kniv.