'Romkugler de Luxe' af Annemette Voss

'Romkugler de Luxe' af Annemette Voss

Romkuglen her er lavet af Annemette Voss, der vandt Den Store Bagedyst på tv i 2013. Den lækre opskrift på romkugler i luksusudgaven tager lidt tid at lave, men smagen er bestemt det hele værd.

20-30 stk.

Ingredienser

  • Romkugler de Luxe
  • Romkuglemasse:
  • 500 g kagerester
  • 150 g marcipan
  • 200 g mørk chokolade, f.eks. Odense 70 %
  • 2 spsk. god solbærmarmelade
  • 1 spsk. mørk rom el. 2 tsk. romessens
  • Overtræk:
  • 400 g god mørk chokolade, f.eks. Odense 70 %
  • 1 håndfuld frysetørrede solbær

  1. Smuldr kageresterne, og riv marcipanen fint. Smelt chokoladen i en skål over vandbad ved middel varme.
  2. Bland kagerester, marcipan, chokolade, marmelade og rom sammen. Ælt længe nok til, at massen er forholdsvis ensartet. Smag til med rom, og vurder, om der skal mere til.
  3. Sæt massen på køl, til den er fast og kan trilles til kugler i den ønskede størrelse. Jo mindre, desto mere delikate.
  4. Smelt chokoladen i vandbad eller microovn, og overtræk romkuglerne ved at rulle dem rundt i den smeltede chokolade. Sæt dem af på et stykke bagepapir.
  5. Giv dem straks et drys knust, frysetørret solbær, inden chokoladen størkner.

TIP

Gem dine kagerester i fryseren - når du fra tid til anden har en rest kage, lidt lagkagebund eller noget wienerbrød til overs, så smid det i en pose eller en plastikbøtte i fryseren. 

Når du har samlet nok sammen kan du f.eks. lave disse romkugler, cake pops eller studenterbrød.