Rosmarinkylling bagt med æbler og valnødder
I denne ret indeholder alle madvarerne stoffet tryptofan som fremmer en god søvn. Rosmarin styrker tilmed fordøjelsen. En super lækker, meget smagfuld ret fyldt med sødmefuld dybde fra æbler og valnødder.
4
Ingredienser
- 1 kylling
- 1 bundt frisk rosmarin
- 4 fed hvidløg
- ½ citron økologisk, da du skal bruge hele citronen
- 2 spsk olivenolie
- 4 friske eller tørrede figner
- 1 håndfuld valnødder – friske hvis du kan få det.
Sådan gør du
- Varm ovnen på ca. 180 grader. Læg kyllingen i et stort ildfast fad. Tag bladene af rosmarinen og kom hvidløg, olie og citron i en blender. Knus blandingen og læg mærke til alle duftstofferne – det dufter himmelsk. Blandingen skal være rimelig jævn.
- Smør den indvendig og udvendig på kyllingen, så den er helt indsmurt. Læg æbler og valnødder rundt om kyllingen og overhæld dem med lidt olie.
- Kom kyllingen i en forvarmet og ovn og steg den ca. en til halvanden time på 180 grader.