Roulade med bær og flødeskum

Roulade med bær og flødeskum

Roulade bliver en festlig dessert, når den fyldes med flødeskum og bær eller skæres i skiver og dekoreres som portionskager.

6 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: 8-10 min.
  • Fryse-egnet
  • 3 æg
  • 125 g sukker (11/2 dl)
  • 50 g kartoffelmel (3/4 dl)
  • 1 spsk mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 50 g smør (smeltet)
  • Fyld:
  • 200 g bær (f.eks. hindbær, brombær, blåbær m.m.)
  • 125 g sukker
  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl cremefraiche (18%)
  • 2 spsk flormelis
  • Pynt:
  • flormelis
  • 125 g frugt og bær
  • flødeskum

  1. Pisk æggehviderne helt stive og pisk sukkeret i lidt ad gangen. Vend de sammenpiskede æggeblommer i.
  2. Bland de to slags mel med bagepulver og vend det i dejen skiftevis med smeltet smør.
  3. Fordél dejen på bagepapir lagt på en bageplade og bag rouladebunden ved 225 grader i ca. 8 min.
  4. Vend den straks over på sukkerdrysset bagepapir og dæk med et rent viskestykke, så dampen holder bunden blød.
  5. Fyld: Giv bær og sukker et kort opkog. Lad det svale. Blend evt. halvdelen af bærrene. Pisk fløden stiv og pisk cremefraiche og flormelis i.
  6. Fordél flødeskumscremen på rouladebunden og kom bær blandingen herpå. Rul sammen til en roulade.
  7. Læg rouladen i fryseren, men tag den op 1 time før, den skal serveres.
  8. Drys med flormelis og pynt med hele bær og flødeskum før servering.