Roulade med bær og flødeskum
Roulade bliver en festlig dessert, når den fyldes med flødeskum og bær eller skæres i skiver og dekoreres som portionskager.
6 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Bagetid: 8-10 min.
- Fryse-egnet
- 3 æg
- 125 g sukker (11/2 dl)
- 50 g kartoffelmel (3/4 dl)
- 1 spsk mel
- 1 tsk bagepulver
- 50 g smør (smeltet)
- Fyld:
- 200 g bær (f.eks. hindbær, brombær, blåbær m.m.)
- 125 g sukker
- 2 dl piskefløde
- 2 dl cremefraiche (18%)
- 2 spsk flormelis
- Pynt:
- flormelis
- 125 g frugt og bær
- flødeskum
- Pisk æggehviderne helt stive og pisk sukkeret i lidt ad gangen. Vend de sammenpiskede æggeblommer i.
- Bland de to slags mel med bagepulver og vend det i dejen skiftevis med smeltet smør.
- Fordél dejen på bagepapir lagt på en bageplade og bag rouladebunden ved 225 grader i ca. 8 min.
- Vend den straks over på sukkerdrysset bagepapir og dæk med et rent viskestykke, så dampen holder bunden blød.
- Fyld: Giv bær og sukker et kort opkog. Lad det svale. Blend evt. halvdelen af bærrene. Pisk fløden stiv og pisk cremefraiche og flormelis i.
- Fordél flødeskumscremen på rouladebunden og kom bær blandingen herpå. Rul sammen til en roulade.
- Læg rouladen i fryseren, men tag den op 1 time før, den skal serveres.
- Drys med flormelis og pynt med hele bær og flødeskum før servering.