Roulade med marcipan og nougat

Roulade med marcipan og nougat

En klassisk roulade, der både kan bruges som mandelgave og en personlig værtindegave.

1 roulade

Ingredienser

  • 500 g ren, rå marcipan
  • evt. 2 spsk Grand Marnier (eller anden spiritus efter ønske)
  • 200 g blød nougat
  • Overtræk og pynt:
  • 100 g chokolade (smeltet)
  • ca. 35 g nougat (smeltet)
  • hele mandler (smuttede)

  1. Ælt evt. marcipanen med spiritus og rul den ud til en plade på ca. 25 x 30 cm.
  2. Rul marcipanen mellem bagepapir eller to mad fryseposer, så går det nemt.
  3. Smelt nougaten ganske let.
  4. Pensl den over marcipanen og lad nougaten afkøle en smule, før marcipanen rulles sammen som en roulade og lægges på sammenføjningen.
  5. Overtræk: Pensl først bunden med smeltet chokolade og lad chokoladen stivne, før rouladen vendes og derefter pensles på alle sider.
  6. Pynt med smeltet nougat og kandiserede violer og sæt smuttede mandler på toppen. Lad pynten stivne helt.