Roulade med marcipan og nougat
En klassisk roulade, der både kan bruges som mandelgave og en personlig værtindegave.
1 roulade
Ingredienser
- 500 g ren, rå marcipan
- evt. 2 spsk Grand Marnier (eller anden spiritus efter ønske)
- 200 g blød nougat
- Overtræk og pynt:
- 100 g chokolade (smeltet)
- ca. 35 g nougat (smeltet)
- hele mandler (smuttede)
- Ælt evt. marcipanen med spiritus og rul den ud til en plade på ca. 25 x 30 cm.
- Rul marcipanen mellem bagepapir eller to mad fryseposer, så går det nemt.
- Smelt nougaten ganske let.
- Pensl den over marcipanen og lad nougaten afkøle en smule, før marcipanen rulles sammen som en roulade og lægges på sammenføjningen.
- Overtræk: Pensl først bunden med smeltet chokolade og lad chokoladen stivne, før rouladen vendes og derefter pensles på alle sider.
- Pynt med smeltet nougat og kandiserede violer og sæt smuttede mandler på toppen. Lad pynten stivne helt.