Sådan laver du rucolasalat med jordbær og pebervinaigrette

Rucolasalat med jordbær og pebervinaigrette

Det er sikkert og vist, at jordbær og peber er supergode sammen. Den pebrede rucola er den perfekte salat til jordbær og det ekstra skud peber, får det hele til at svinge.

Ingredienser

  • Tilbehør til 2 personer
  • 1 økologisk citron
  • ¼ dl god olivenolie
  • 1 spsk flydende honning
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
  • 200 g jordbær
  • 100 g rucola

Sådan laver du rucolasalat med jordbær og pebervinaigrette

  1. Skræl det yderste, tynde lag af citronen med en tyndskræller eller en kartoffelskræller. Du skal bruge ca. halvdelen. Lav tynde strimler af skallen ved at lægge den i lag, og skær den helt tyndt.
  2. Rør olivenolie med saft af ½-1 citron, 1 spsk flydende honning og masser af friskkværnet peber.
  3. Nip blomsterne af jordbærrene, og skær jordbærrene i skiver.Vend dressingen med rucola og jordbær.Servér straks, gerne til rødt kød, kylling eller fisk.

TIP

Salaten er supergod som tilbehør, men kan også bruges som en simpel forret. F.eks. med store flager parmesan eller lidt mild gedeost i.

PRØV OGSÅ: Ristet makrel med ribs