bag

Rugbolle med chokolade

1 rugbolle med chokolade 10-15 stk

Ingredienser

  • ½ l vand
  • 10 g gær
  • 1 dl skyr
  • 10 g salt
  • 50 g hele rugkerner
  • 250 g fuldkornshvedemel
  • 150 g hvedemel
  • 125 g rugmel
  • 50 g mørk chokolade, grofthakket
  • 40 g rosiner

Sådan gør du:

  1. Bland alle ingredienser i en skål, og ælt det godt sammen. Det må gerne klistre lidt. Men er det for tyndt, så kom mere mel i. Rul dejen til en pølse, og skær den ud i trekanter. Lad bollerne hæve 1 time, og bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 20 minutter.
  2. Spis en bolle som mellemmåltid – gem de andre, eller frys dem ned.
  3. Opskriften er fra kogebogen 'Verdens bedste kur vol. 2' af Arne Astrup og Christian Bitz.