Rugbolle med chokolade
1 rugbolle med chokolade 10-15 stk
Ingredienser
- ½ l vand
- 10 g gær
- 1 dl skyr
- 10 g salt
- 50 g hele rugkerner
- 250 g fuldkornshvedemel
- 150 g hvedemel
- 125 g rugmel
- 50 g mørk chokolade, grofthakket
- 40 g rosiner
Sådan gør du:
- Bland alle ingredienser i en skål, og ælt det godt sammen. Det må gerne klistre lidt. Men er det for tyndt, så kom mere mel i. Rul dejen til en pølse, og skær den ud i trekanter. Lad bollerne hæve 1 time, og bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 20 minutter.
- Spis en bolle som mellemmåltid – gem de andre, eller frys dem ned.
- Opskriften er fra kogebogen 'Verdens bedste kur vol. 2' af Arne Astrup og Christian Bitz.