Rugbrødsbaguette

Rugbrødsbaguette

God til din sandwich eller varme suppe.

3 bagu ettes/12 portioner

Ingredienser

  • 12 g gær eller 6 g tørgær
  • ½ liter koldt vand
  • 1 dl yoghurt naturel 4%
  • 1 spsk salt
  • 2 spsk mørk sirup – evt. maltsirup
  • 1 spsk fennikelfrø (kan udelades)
  • 1 dl knækkede rugkerner
  • 300 g groft rugmel
  • 300 g hvedemel

Sådan gør du:

  1. Rør gæren ud i det kolde vand, tilsæt yoghurt, salt, sirup og evt. fennikelfrø, rugkerner og rugmel. Tilsæt hvedemelet og rør dejen glat. Dæk dejen til og sæt skålen i køleskabet natten over. Del dejen i tre portioner, ælt dem let med lidt ekstra mel og form dem så til 3 aflange brød. Læg dem på en bageplade og lad dem efterhæve i 10 minutter, før de bages ved 175° varmluft i ca. 30 minutter. Sæt en lille bradepande med kogende vand i bunden af ovnen, så får brødene en ekstra fin sprød overflade.