Rugbrødsboller med chokolade

Rugbrødsboller med chokolade

Rugbrødsboller med chokolade - en sund dessert.

12 stk.

Ingredienser

  • Rugbrødsboller med chokolade
  • 2 dl mørkt øl
  • 2 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 spsk. flagesalt
  • 1 spsk. rapsolie
  • 2 spsk. økologisk maltsirup
  • 150 g groft rugmel
  • 1 dl knækkede rugkerner
  • 50 g hakket mørk (70 % eller 80 %) chokolade
  • 150 g fuldkornsspeltmel
  • 400 g hvedemel

  1. Bland øl og vand, og rør gærenud i det. Tilsæt salt, olie, sirup,det grove rugmel, rugkerner ogchokolade.
  2. Kom spelt- og hvedemel i skålen,og rør dejen godt sammen.Kom lidt ekstra mel i, hvis dejen erfor klistret. Lad den hæve tildækketi en time.
  3. Brug en ske, og sæt dejen i 12store klatter på en plade medbagepapir, drys lidt rugmel over,og bag bollerne i ovnen ved 175 gr.på varmluft i 20 til 25 min.