Rugbrødsboller med chokolade
Rugbrødsboller med chokolade - en sund dessert.
12 stk.
Ingredienser
- Rugbrødsboller med chokolade
- 2 dl mørkt øl
- 2 dl vand
- 25 g gær
- 1 spsk. flagesalt
- 1 spsk. rapsolie
- 2 spsk. økologisk maltsirup
- 150 g groft rugmel
- 1 dl knækkede rugkerner
- 50 g hakket mørk (70 % eller 80 %) chokolade
- 150 g fuldkornsspeltmel
- 400 g hvedemel
- Bland øl og vand, og rør gærenud i det. Tilsæt salt, olie, sirup,det grove rugmel, rugkerner ogchokolade.
- Kom spelt- og hvedemel i skålen,og rør dejen godt sammen.Kom lidt ekstra mel i, hvis dejen erfor klistret. Lad den hæve tildækketi en time.
- Brug en ske, og sæt dejen i 12store klatter på en plade medbagepapir, drys lidt rugmel over,og bag bollerne i ovnen ved 175 gr.på varmluft i 20 til 25 min.