Rugbrødsmuffins med chokolade
Gode til den søde tand ud på eftermiddagen. De kan også fryses.
12 store muffins
Ingredienser
- 4 dl vand
- 20 g gær
- ½ tsk salt
- 1 tsk kanel
- 50 g havreklid
- 100 g mandelmel
- 100 g hvid hvedemel
- 130 g rugmel
- 4 spsk macadamianøddeolie
- 1 æg
- 100 g mørk chokolade 70%, hakket
- evt. hasselnødder eller chokolade som topping
Sådan gør du
- 1/Rør gæren ud i lunkent vand, og tilsæt salt, kanel, klid, mel, olie og æg, samt hakket chokolade.
- 2/ Rør grundigt, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 3 timer.
- 3/ Fordel dejen i muffinsformene, og pynt med hakkede hasselnødder eller lidt ekstra chokolade på toppen.
- 4/ Bag dem i ovnen ved 180 grader med varmluftovn i ca. 25-30 minutter.
- Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter og GASTRO.dk
PRØV OGSÅ: Rugbrødsflutes med hasselnødder