Rugbrødsmuffins

Rugbrødsmuffins med chokolade

Gode til den søde tand ud på eftermiddagen. De kan også fryses.

12 store muffins

Ingredienser

  • 4 dl vand
  • 20 g gær
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 50 g havreklid
  • 100 g mandelmel
  • 100 g hvid hvedemel
  • 130 g rugmel
  • 4 spsk macadamianøddeolie
  • 1 æg
  • 100 g mørk chokolade 70%, hakket
  • evt. hasselnødder eller chokolade som topping

Sådan gør du

  1. 1/Rør gæren ud i lunkent vand, og tilsæt salt, kanel, klid, mel, olie og æg, samt hakket chokolade.
  2. 2/ Rør grundigt, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 3 timer.
  3. 3/ Fordel dejen i muffinsformene, og pynt med hakkede hasselnødder eller lidt ekstra chokolade på toppen.
  4. 4/ Bag dem i ovnen ved 180 grader med varmluftovn i ca. 25-30 minutter.
  5. Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter og GASTRO.dk