Rughapser

Rughapser

Bag selv lækre sandwichboller til picnickurven, frokosten eller morgenbordet.

9 stk.

Rughapser

  • 25 g gær
  • 2½ dl lunkent vand
  • 200 g fromage frais
  • 1 æg
  • 1½ tsk. salt
  • 1 spsk. olie
  • 200 g groft rugmel
  • 1½ dl hørfrø
  • ca. 375 g hvedemel
  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • Pynt:
  • 3-4 spsk. sesamfrø

  1. Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen smidig. Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted ca. 1 time. Udrul dejen til en 3 cm høj plade. Skær i 9 firkantede boller.
  2. Lad bollerne efterhæve ca. 30 min. med et rent klæde over. Pensl med æg, og drys med sesamfrø.
  3. Bag bollerne ved 225 gr. på midterste ovnribbe ca. 20 min.