Rughapser
Bag selv lækre sandwichboller til picnickurven, frokosten eller morgenbordet.
9 stk.
Rughapser
- 25 g gær
- 2½ dl lunkent vand
- 200 g fromage frais
- 1 æg
- 1½ tsk. salt
- 1 spsk. olie
- 200 g groft rugmel
- 1½ dl hørfrø
- ca. 375 g hvedemel
- 1 sammenpisket æg til pensling
- Pynt:
- 3-4 spsk. sesamfrø
- Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen smidig. Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted ca. 1 time. Udrul dejen til en 3 cm høj plade. Skær i 9 firkantede boller.
- Lad bollerne efterhæve ca. 30 min. med et rent klæde over. Pensl med æg, og drys med sesamfrø.
- Bag bollerne ved 225 gr. på midterste ovnribbe ca. 20 min.