Rugmelspizza med hakket oksekød

Rugmelspizza med hakket oksekød

En dejlig variant af en af familiens favoritretter. Pizza er og bliver en populær ret.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Hævetid: 1 time
  • Stege/bagetid: 35 min.
  • Grov pizzadej:
  • 25 g gær
  • 1½ dl lunkent vand
  • ½ tsk. salt
  • 120 g rugmel
  • 120 g pizzamel/hvedemel
  • Fyld:
  • 200 g hakket oksekød
  • 1 tsk. olie
  • 1 løg
  • 2 stilke bladselleri
  • 2 dl tomatpuré
  • ½ dl bouillon
  • 1-2 fed knust hvidløg
  • 1 tsk. sambal oelek
  • salt og peber
  • Endvidere:
  • 75 g revet ost
  • 2 tsk. oregano
  • frisk basilikum eller salat

  1. Rør gæren ud i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen smidig og lad den hæve tildækket ca. 1 time.
  2. Brun kødet på en pande med olie. Hak løget og skær bladselleri i små terninger. Svits dem med kødet og tilsæt de øvrige ingredienser. Lad det småkoge 5-10 min. under låg.
  3. Rul dejen ud til én stor pizza og fordél kødsovsen på bunden. Drys med ost og oregano og bag pizzaen ca. 15 min. ved 225 grader. Pynt med frisk basilikum.