Ruskomsnusk

Ruskomsnusk

Ruskomsnusk eller snysk er en typisk forsommerret med friske ærter.

(4 personer)

Ingredienser

  • Kogetid: ca. 20 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 200 g magert røget flæsk eller skinke (skåret i små tern)
  • 2 spsk smør
  • 1 løg (grofthakket)
  • 3 gulerødder (i små terninger)
  • 5 kartofler (skrællede og i små terninger)
  • 250 g grønne bønner
  • ½ liter vand eller suppe
  • salt og peber
  • ¼ liter sødmælk
  • 300 g bælgede ærter
  • smørbolle af:
  • 3 spsk smør og
  • 3 spsk mel
  • 1 stort bdt persille (hakket)

  1. Svits flæske- eller skinketerninger kort i smørret. Kom derefter løg og gulerødder i ogrør om.
  2. Bland kartoffelterningerog bønneri og tilsæt vand eller suppe. Krydr med salt og peber. Lad retten koge i 10 minutter.
  3. Hæld mælken ved og bland ærterne i. Bringtil kogepunktet og jævn retten med en smørbolle,det vil sige smørog mel rørt sammen ogpisket i. Smag til.
  4. Serveresmed rigeligt hakket persille. Sennep og rugbrød serveres til.