Ruskomsnusk
Ruskomsnusk eller snysk er en typisk forsommerret med friske ærter.
(4 personer)
Ingredienser
- Kogetid: ca. 20 min.
- Ikke fryse-egnet
- 200 g magert røget flæsk eller skinke (skåret i små tern)
- 2 spsk smør
- 1 løg (grofthakket)
- 3 gulerødder (i små terninger)
- 5 kartofler (skrællede og i små terninger)
- 250 g grønne bønner
- ½ liter vand eller suppe
- salt og peber
- ¼ liter sødmælk
- 300 g bælgede ærter
- smørbolle af:
- 3 spsk smør og
- 3 spsk mel
- 1 stort bdt persille (hakket)
- Svits flæske- eller skinketerninger kort i smørret. Kom derefter løg og gulerødder i ogrør om.
- Bland kartoffelterningerog bønneri og tilsæt vand eller suppe. Krydr med salt og peber. Lad retten koge i 10 minutter.
- Hæld mælken ved og bland ærterne i. Bringtil kogepunktet og jævn retten med en smørbolle,det vil sige smørog mel rørt sammen ogpisket i. Smag til.
- Serveresmed rigeligt hakket persille. Sennep og rugbrød serveres til.