Russisk rødbedesuppe med ingefær
Den russiske rødbedesuppe er krydret med ingefær, som passer godt i al slags mad.
4 personer
Ingredienser
- 20 g ingefær
- 1 løg
- 1 stor gulerod
- 1 rød peberfrugt
- 2 rødbeder
- 2 stilke blegselleri
- 3 kartofler
- 200 g hvidkål eller spidskål
- 25 g smør
- 1 tsk. hel kommen
- 1½ liter grøn bouillon
- Ingefærcreme:
- 1½ dl cremefraiche 38 %
- 1 spsk. ingefær
- salt
- Tilbehør: groft brød
- Skær ingefær i papirtynde skiver, løget i både, gulerødder i skrå skiver, peberfrugt i tern, rødbede i tynde stave, kartofler i tern, hvidkål i lidt grove stykker, og blegselleri i skiver. Varm smørret på en pande eller i bunden af en gryde, og steg grønsagerne. Tilsæt kommen, og hæld bouillon på. Lad det koge, til rødbederne er møre. Smag til med salt og peber.
- Rør cremefraiche og ingefær sammen, og smag til med ingefær og salt.
- Server suppen med cremefraiche og brød til.