Sådan laver du pulled and i stegeso
''Pulled'' betyder, at kødet er trukket fra hinanden og trævlet. And er meget velegnet til dette. Her har vi tilberedt andelår i en stegeso, der gør kødet ekstra mørt og saftigt.
5-6 personer
Total:6 timer
Arbejdstid:1 time
Ingredienser
- 4 andelår
- 1 spsk. salt
- 2 spsk. stødt sød paprika
- 2 tsk. friskkværnet sort peber
- 1 tsk. chiliflager
- 1½ spsk. lakridsrodspulver
- 50 g brun farin
- 1 æble
- 2 dl hønse- eller grøntsagsbouillon
- 1 spsk. koncentreret tomatpuré
Coleslaw:
- 300 g hvidkål
- 4 skalotteløg
- 1 æble
- 1 stor gulerod
- 2 tsk. æble- eller hvidvinseddike
- 2 tsk. stærk sennep
- 1 lille tsk. groft salt
- 1 tsk. sukker
- 150 g mayonnaise eller cremefraiche 18%
Tilbehør:
- evt. lidt røde salatblade
- evt. lidt røde salatblade
Sådan gør du:
- Bland de tørre krydderier med brun farin, og gnid andelårene godt ind i krydderiblandingen. Pak kødet ind i en madplastikpose, og sæt det i køleskabet i nogle timer (gerne op til 24 timer).
- Riv et æble ned i en stegeso. Er den af uglaseret ler, skal den være udblødt i vand i mindst 30 min.
- Bland bouillon med tomatpuré, og hæld det i stegesoen. Læg andelårene oveni, læg låg på, og sæt fadet ind i en kold ovn. Tænd på 120 grader, og steg i ca. 5 timer, til kernetemperaturen er 95 grader. Vend kødet nogle gange under stegningen.
- Snit kålen i tynde strimler, og bland dem med finthakket skalotteløg, revet æble og gulerod, eddike, sennep, salt og sukker i en skål. Lad det stå i mindst 2 timer og gerne natten over, så væden trækker ud.
- Hæld væden fra salaten, og bland med mayonnaise eller cremefraiche. Smag til med salt og peber.
- PilL skindet af kødet, og træk det super-møre kød fra hinanden med to gafler. Nyd det varmt med brød og coleslaw til.