Pulled and med coleslaw

Sådan laver du pulled and i stegeso

''Pulled'' betyder, at kødet er trukket fra hinanden og trævlet. And er meget velegnet til dette. Her har vi tilberedt andelår i en stegeso, der gør kødet ekstra mørt og saftigt.

5-6 personer

Total:6 timer

Arbejdstid:1 time

Ingredienser

  • 4 andelår
  • 1 spsk. salt
  • 2 spsk. stødt sød paprika
  • 2 tsk. friskkværnet sort peber
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1½ spsk. lakridsrodspulver
  • 50 g brun farin
  • 1 æble
  • 2 dl hønse- eller grøntsagsbouillon
  • 1 spsk. koncentreret tomatpuré

Coleslaw:

  • 300 g hvidkål
  • 4 skalotteløg
  • 1 æble
  • 1 stor gulerod
  • 2 tsk. æble- eller hvidvinseddike
  • 2 tsk. stærk sennep
  • 1 lille tsk. groft salt
  • 1 tsk. sukker
  • 150 g mayonnaise eller cremefraiche 18%

Tilbehør:

  • evt. lidt røde salatblade
  • evt. lidt røde salatblade

Sådan gør du:

  1. Bland de tørre krydderier med brun farin, og gnid andelårene godt ind i krydderiblandingen. Pak kødet ind i en madplastikpose, og sæt det i køleskabet i nogle timer (gerne op til 24 timer).
  2. Riv et æble ned i en stegeso. Er den af uglaseret ler, skal den være udblødt i vand i mindst 30 min.
  3. Bland bouillon med tomatpuré, og hæld det i stegesoen. Læg andelårene oveni, læg låg på, og sæt fadet ind i en kold ovn. Tænd på 120 grader, og steg i ca. 5 timer, til kernetemperaturen er 95 grader. Vend kødet nogle gange under stegningen.
  4. Snit kålen i tynde strimler, og bland dem med finthakket skalotteløg, revet æble og gulerod, eddike, sennep, salt og sukker i en skål. Lad det stå i mindst 2 timer og gerne natten over, så væden trækker ud.
  5. Hæld væden fra salaten, og bland med mayonnaise eller cremefraiche. Smag til med salt og peber.
  6. PilL skindet af kødet, og træk det super-møre kød fra hinanden med to gafler. Nyd det varmt med brød og coleslaw til.