Nytårscocktails

Spændende cocktails til nytårsaften: Amaretto 23, Bubbly Cherry & Hot Buttered Scotch

Årets sidste store festaften står for døren, og i den anledning giver en af Danmarks bedste bartendere sit bud på tre festlige favoritcocktails, som alle kan lave derhjemme.

Passer champagne egentlig til kransekagen? Spørger du en kok, tjener eller en vinmand, vil ingen af dem anbefale at drikke champagne til kransekagen. Tværtimod, for det passer på ingen måder harmonisk sammen.

Prøv i stedet at drikke en cocktail til kransekagen, som man kan skræddersy, så den matcher sødmen i kagen. Så kan du gemme den gode champagne til middagen eller efter nytårsbraget.

Er tiden inde til at finde alternativer til champagne, mousserende vin eller hvad du normalt serverer, når du og dine nytårsgæster skal skåle det nye år ind?

Barchefens tre bud på de perfekte cocktails til nytår

Så har Hardeep Rehal, barchef fra den populære cocktailbar 1105, opskrifter på tre lækre cocktails klar til inspiration.

Hardeep Rehal er er tredobbelt vinder af DM i cocktail, en af Danmarks dygtigste bartendere, og igen i år kæmper han med om at repræsentere de danske farver i Diageo World Class, der er verdens største bartenderkonkurrence. 

Han har sammensat tre cocktails, som tager udgangspunkt i Tanqueray Ten-gin, Ron Zacapa 23-rom og whiskyen Johnnie Walker Gold og blander dem med ingredienser, som mange har tilovers fra julens madretter.

”Amaretto 23”

  • 3 cl. Zacapa 23
  • 2 cl. amaretto
  • 3 cl. friskpresset citronsaft
  • 2 cl. sukkerlage
  • 2 cl. æggehvider (pasteuriserede æggehvider kan også bruges)

Alle ingredienser shakes sammen godt og længe, indtil man skaber en god skummet drink. Sies over i et oldfashioned glas (lowball) med isterninger. Garner med en skive citron, og evt. lidt revet chokolade over.

Er tiden inde til at finde alternativer til champagne, mousserende vin eller hvad du normalt serverer, når du og dine nytårsgæster skal skåle det nye år ind?

Så har Hardeep Rehal, barchef fra den populære cocktailbar 1105, opskrifter på tre lækre cocktails klar til inspiration.

Hardeep Rehal er er tredobbelt vinder af DM i cocktail, en af Danmarks dygtigste bartendere, og igen i år kæmper han med om at repræsentere de danske farver i Diageo World Class, der er verdens største bartenderkonkurrence.

Han har sammensat tre cocktails, som tager udgangspunkt i Tanqueray Ten-gin, Ron Zacapa 23-rom og whiskyen Johnnie Walker Gold og blander dem med ingredienser, som mange har tilovers fra julens madretter.

"Bubbly Cherry"

Nytår og champagne går hånd i hånd. Så hvorfor ikke byde dine gæster velkommen til en smuk og frisk champagnecocktail? Syren fremmer sulten, og man bliver generelt bare glad af champagne. Genbrug kirsebærsovsen, som var tilovers fra risalamanden.

  • 3 cl. Tanqueray Ten
  • 2 cl. friskpresset citronsaft
  • 1 cl. lage eller siruppen fra kirsebærsovsen
  • 10 cl. champagne.

Gin, citronsaft og kirsebærsirup shakes sammen og sies over i et champagneglas, som toppes med champagne. Garner med de syltede kirsebær fra kirsebærsovsen og skallen fra den pressede citron.

”Hot Buttered Scotch”

Efter man har stået og frosset i kulden og set på nytårsfyrværkeriet, vil man gerne have varmen igen. Den nemmeste måde er med god alkohol. Her et twist på en varm cocktail, der har givet varmen til mennesket i næsten 100 år. Med denne cocktail kan du erstatte din Irish Coffee med ynde, stil og velsmag.

  • 5 cl. Johnnie Walker Gold
  • 2 – 3 teske rørsukker eller brun farin Stødte julekrydderier (allehånde, kanel, nelliker, kardemomme, stjerneanis)
  • 8 – 10 cl. kogende vand
  • 1 teske smør Muskatnød

Kom lidt af det varme vand i bunden af et vinglas, opløs sukkeret i vandet. Kom herefter krydderier og whisky i rør godt rundt. Hæld resten af det varme vand og smørret i, rør en smule rundt og slut af med revet muskatnød på toppen. Garner med et par hele stykker af de krydderier, der er i drinken. F.eks. en kanelstang eller stjerneanis eller hvad du har tilbage fra glöggen eller julesmåkagerne.

SE OGSÅ: Her er den perfekte nytårsmenu