Sådan laver du hvide asparges med tørret skinke, nye kartofler og boznersauce
Servérhvide asparges med tørret skinke som forret, på en sommerbuffet eller som del af en salat.
Ingredienser
- 600 g tykke hvide asparges
- Boznersauce:
- 4 æg
- 3 spsk æblecidereddike
- 1 lille nip salt
- friskkværnet peber
- 1/2 dl god, mild olivenolie
- 1 bundt purløg
- 200 g god tørret skinke
- 400 g små, nye, kogte kartofler
- Evt. purløgsblomster til pynt
Sådan laver du hvide asparges med tørret skinke
- Kog æggene 8 min. og overhæld dem med koldt vand. Del dem i blommer og hvider.
- Kom blommerne op i en skål og mos dem. Hak hviderne mellemfint og sæt dem til side.
- Tilsæt æblecidereddike, salt og peber, og pisk det hele godt sammen.
- Tilsæt olivenolien små dryp ad gangen, mens du stadig pisker kraftigt. Smag til sidst, om saucen evt. mangler lidt mere salt, peber og eddike.
- Rør fintsnittet purløg i og hakkede æggehvider i. Skræl og kog aspargeserne let. Anret de kogte asparges med boznersauce, skinke, purløgsblomster og nykogte kartofler.
PRØV OGSÅ: Sådan laver du grøn superfood-salat