Sådan laver du klassiske frikadeller

    Her viser Katrine Klinken dig, hvordan du laver den bedste frikadellefars, og hvordan du steger frikadellerne sprøde og lære på panden.

    4 portioner eller 12 frikadeller

    Ingredienser

    • 400 g hakket svine- og kalvekød
    • 1 1/2 tsk groft salt
    • friskkværnet peber
    • 4 spsk hvedemel
    • 1 æg
    • ca. 2 1/2 dl mælk
    • 1 lille løg
    • 2 spsk. smør + 2. spsk olie til stegning

    1. Frikadellefars: Rør kødet sejt med salt. Når man rører farsen godt, ændrer kødet konsistens og kan bedre binde mælken, så frikadellerne bliver saftige.
    2. Rør mel i. Krydr med peber og tilsæt æg i.
    3. Rør godt og tilsæt derefter lidt af mælken. Rør til farsen bliver smidig, men ikke for flydende. Tilsæt fint hakket løg.
    4. Lad farsen hvile i køleskab i ca. 30 min.
    5. Frikadeller: Lad smør og olie blive gyldent på en pande. Skru lidt ned og sæt 12-15 aflange frikadeller af farsen på panden. Form frikadellerne med en ske i hånden. Dyp skeen i det varme fedtstof mellem hver.
    6. Steg frikadellerne ved middelstærk varme ca. 5 min. på hver side. Tryk på frikadellerne. Saften der pibler op er klar, når de er gennemstegte.