Sådan laver du klassiske frikadeller
Her viser Katrine Klinken dig, hvordan du laver den bedste frikadellefars, og hvordan du steger frikadellerne sprøde og lære på panden.
4 portioner eller 12 frikadeller
Ingredienser
- 400 g hakket svine- og kalvekød
- 1 1/2 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 4 spsk hvedemel
- 1 æg
- ca. 2 1/2 dl mælk
- 1 lille løg
- 2 spsk. smør + 2. spsk olie til stegning
- Frikadellefars: Rør kødet sejt med salt. Når man rører farsen godt, ændrer kødet konsistens og kan bedre binde mælken, så frikadellerne bliver saftige.
- Rør mel i. Krydr med peber og tilsæt æg i.
- Rør godt og tilsæt derefter lidt af mælken. Rør til farsen bliver smidig, men ikke for flydende. Tilsæt fint hakket løg.
- Lad farsen hvile i køleskab i ca. 30 min.
- Frikadeller: Lad smør og olie blive gyldent på en pande. Skru lidt ned og sæt 12-15 aflange frikadeller af farsen på panden. Form frikadellerne med en ske i hånden. Dyp skeen i det varme fedtstof mellem hver.
- Steg frikadellerne ved middelstærk varme ca. 5 min. på hver side. Tryk på frikadellerne. Saften der pibler op er klar, når de er gennemstegte.