Sådan laver du laks med ærtepure og karryurter
Ingredienser
- 600-700 g laks
- 300 g ærter
- 1 dl vand
- salt og peber
- 1-2 spsk olivenolie
- 2 spsk citronsaft
- ½ broccoli
- 3 gulerødder
- 1 bundt forårsløg
- 1 tsk karry
- 2 fed finthakket hvidløg
- 1-2 spsk citronsaft
- lidt dild og snittet purløg
- Tilbehør:
- evt. kartofler eller brød
Sådan laver du laks med ærtepure og karryurter
- Skær fisken ud i 4 portionsstykker, læg dem på en tallerken, og krydr med salt og peber.
- Kom ærter og vand i en gryde, og giv det et opkog. Blend ærter og ca. ½ dl vand til pure. Tilsæt salt, peber, olivenolie og citronsaft. Skær broccoli i små buketter, og skræl og snit gulerødderne. Snit forårsløg i mindre stykker. Steg broccoli, gulerødder og forårsløg 3-4 min, og krydr med karry, hvidløg, salt og peber. Steg fortsat et øjeblik. Krydr med citronsaft og dild og purløg.
- Anret stegt laks med en skefuld ærtepure og karrystegte urter, og drys med lidt plukket dild til sidst.