Sådan laver du sort bønneburger med guacamole og salsa
2
Ingredienser
- Bøf:
- 100 g løg
- 2 fed hvidløg
- 1 håndfuld koriander
- 1 spsk chipotle i adobe (eller anden chilisauce)
- 2 tsk tørret oregano
- 250 g kogte, sorte bønner
- salt
- 1 æg
- 2-3 spsk mel
- olivenolie til stegning
- Guacamole:
- 1 fed hvidløg
- 2 modne avocadoer
- 2 spsk limesaft
- salt
- Burger:
- 4 portobellosvampe
- olivenolie
- lidt sprøde salatblade
- 1 tomat, i skiver
- 1 rødløg, i tynde skiver
Sådan laver du sort bønneburger med guacamole og salsa
- Kom løg, hvidløg, koriander, chipotle og oregano i en foodprocessor, og blend det sammen til en hakket masse (eller hak det hele fint i hånden). Kom bønner i, og blend dem med, men ikke alt for fint (eller mos dem, og bland det sammen med løgmassen). Krydr med salt, og rør et æg i massen. Saml massen med mel. Steg to store eller fire små burgere i rigeligt olivenolie på en varm pande. De skal have ca. 5 min på hver side. Vend dem meget forsigtigt, massen er lidt skrøbelig. Skær hvidløget over, og gnid en morter eller skål med skærefladen. Mos avocadoen heri til en rustik guacamole, og smag til med lime og salt.
- Fjern stokkene fra svampene, og steg svampene i lidt olivenolie på en varm pande. Ca. 8-10 min i alt. Fyld svampene med guacamole, og fyld dem med salat, bøf, tomat og løg og servér straks.
- TIP! Du kan vælge fuldkornsburgerboller i stedet for portobello, hvis du vil være knap så grøn.
LÆS OGSÅ: Lowcarb burger og fritter