Sådan laver du sweet potato pie
2-3
Ingredienser
- 50 g hvedemel
- 200 g rugmel
- 1 dl olivenolie
- 1-2 tsk salt
- 4-6 spsk koldt vand
- Fyld:
- 400 g søde kartofler
- en smule olivenolie
- 1 løg, i tynde både
- 3 fed hvidløg, i tynde skiver
- salt og peber
- 2 æg
- 3-4 spsk skyr
- 100 g revet pecorino
- 1 bundt forårsløg
- Tilbehør:
- salat
Sådan laver du sweet potato pie
- Bland mel og olie, til det har konsistens som krummer. Krydr med salt, og saml dejen med en smule vand. Sæt den i køleskabet i 15 min. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern (ca. 1 ½ x 1 ½ cm). Rist dem i olivenolie på en varm pande. De skal ikke tage meget farve, men må gerne stege 5-6 min. Kom løg og hvidløg ved, og steg yderligere et par minutter. Krydr med salt og peber. Lad fyldet køle en smule.
- Tryk imens dejen ud i en smurt tærteform, lad bare dejen komme lidt op over kanten. Forbag tærtebunden ved 180 grader i 8-10 min, og trim evt. kanten for overskydende dej. Pisk æg og skyr sammen, og kom revet pecorino i massen. Hak forårsløgene, og vend dem i cremen sammen med resten af grøntsagerne. Kom alt fyldet i tærtebunden, og bag tærten ved 180 grader i ca. 30-40 min, eller til fyldet har sat sig.
- Servér straks, gerne med en fyldig salat til.