Sådan rister du de perfekte græskarkerner

Halloweensnack: Sådan rister du de perfekte græskarkerner

Græskar er fyldt med kerner, som kan ristes og bruges som lækker snack. Brug kernerne fra dit Halloweengræskar til en en skøn Halloweensnack.

Total:50 minutter

Arbeidstid:20 minutter

Ristede græskarkerner

  • Friske græskarkerner fra et græskar
  • Salt
  • Rapsolie
  • Vand

Sådan rister du de perfekte græskarkerner

  1. Tænd ovnen på 160 grader.
  2. Skrab kernerne ud af dit græskar og rens kernerne, så de er helt frie for græskarkød. Brug evt. et dørslag eller en salatslynge. 
  3. Læg kernerne i en gryde og hæld vand over så det dækker. Put lidt salt i vandet og lad det koge i ca. 20 minutter.  
  4. Hæld vandet fra græskarkernerne og bred græskarkernerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Hæld lidt rapsolie over kernerne, og drys med salt. Rist kernerne i ovnen ved 160 gr. i ca. 30 min. Vend græskarkerner ca. hvert 10. minut.
  6. De ristede græskarkerner er færdige, når de bliver faste og ikke længere er bløde. Krydr med ekstra salt, hvis det ønskes.
  7. Tag dem ud af ovnen og lade dem køle af inden serveringen.

Tip

Du kan også riste dine græskarkerner på panden, hvis du foretrækker kogeplader, eller hvis du ikke har adgang til en ovn.

Græskarkerner kan bruges til flere ting

Udover at du kan bruge græskarkerner til halloweensnacks, kan du også bruge dem i både bagværk og madlavning. Græskarkerner er nemlig sprøde og lækre, og tilføjer derfor et godt, salt twist.

Du kan bage for eksempel græskarboller, -brød og -kage, ligesom du kan bruge græskarkernerne i forskellige salater. Selvom vi her forbinder kernerne til efterår og halloween, kan du roligt bruge dem i din madlavning hele året. Det er nemlig en lækker kerne, som de fleste vil sætte pris på. 

Prøv vores andre halloweensnacks

Er du blevet helt fanget af halloweensnacks, og vil du gerne udforske endnu flere muligheder? Så har vi hos ALT.dk samlet en masse forskellige halloweenopskrifter og -ideer, som du kan give dig i kast med. 

Du kan lave de søde og fine snacks, og du kan lave de mere uhyggelige og muligvis lidt ulækre snacks. Her tænker vi på for eksempel marcipanfingre og olivenøjne. Du laver altså mad, der ligner kropsdele - det kan sætte gang i snakken og uhyggen på den helt rigtige måde. Er du mere til det søde og fine? Så kan du lave kager, der er formet eller pyntet som noget fra halloween, for eksempel en græskarkage eller en cookie med edderkoppeglasur. Kun fantasien sætter grænser.